Луцький театр поїде на міжнародний фестиваль в Естонію

Луцький театр поїде на міжнародний фестиваль в Естонію
Театр-студія «ГаРмИдЕр» візьме участь у міжнародному театральному фестивалі «Любителивы?», що відбудеться в естонському місті Сілламяе.

Режисер театру Руслана Порицька розповіла, що «ГаРмИдЕр» пройшов конкурсний відбір та братиме участь у міжнародному фестивалі аматорських театрів «Любителивы?», що відбуватиметься з 4 по 8 вересня у місті Сілламяе (Естонія), ‒ пишуть Волинські новини.

На естонській сцені ставитимуть речитативно-пластичне дійство «Містерія любові». Цю виставу гармидерівці раніше демонстрували під час театральних фестивалів в Україні та Білорусі.

Режисер розповіла, що публіка у країнах Прибалтики ‒ більш вибаглива, тому що має можливість бачити багато вистав. З її слів, Прибалтика – дуже театральна частина Європи, сьогодні багато режисерів звідти ставлять п’єси у відомих театрах Росії.

«Ми їдемо не лише для того, щоб показати себе, а й для того, щоб взяти участь у майстер-класах цікавих режисерів та акторів. Ми хочемо зрозуміти, чи йде в ногу з сучасним європейським театральним процесом те, що ми робимо», ‒ зазначила Руслана Порицька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький театр поїде на міжнародний фестиваль в Естонію
25 липень, 2013, 17:02