Корені старих дерев руйнують луцькі будинки, ‒ архітектор

Корені старих дерев руйнують луцькі будинки, ‒ архітектор
У Луцьку зріжуть сім старих ялин біля кінотеатру «Промінь».

Про це розповів в інтерв’ю ВолиньPost архітектор Андрош Бідзіля.

«Дерева біля «Променя» вже дуже старі, а це небезпечно. Так, якби вони росли у лісі чи парку, то потреби їх зрізати не було б. Але це площа у центральній частині міста», - заявив архітектор.

Натомість в рамках реконструкції «Променя» заплановано висадження нових дерев. «Можливо, їх буде навіть більше, ніж зараз», - вважає Бідзіля.

«Зараз там росте вісім ялин. Їх зріжуть. Хоча зробити це треба було раніше. Я пропонував замінити ці дерева ще тоді, коли проектував саму площу. А це було щонайменше десяток років тому», - розповів Андрош Бідзіля.

«До речі, віджили своє і дерева біля головного корпусу Східноєвропейського університету. Так само, як і ялини на Театральному майдані. Вони руйнують навколишні будівлі своїми коренями», - каже спеціаліст.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ ІНТЕРВ’Ю АНДРОША БІДЗІЛІ


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто промінь розширити потрібно-ось і придумали причину.
Відповісти
Прочитайте інтерв"ю з архітектором Бідзілею: він про це чесно говорить. Саме тому що розширюють Промінь, зрізають ялинки.
Це знаєте як казати: от просто комусь на цій землі побудуватися треба, тому він сміття прибрав. Логічно, правда? ;-)
Відповісти
Буде розширення 5 метрів до пам'ятника Грушевського!!!
Відповісти
А власником Променя є Палиця!
Відповісти
Не баламутьте народ )))) Прочитайте інтерв"ю
Відповісти
Подивіться, яким буде новий промінь, і скажіть, що це не краще? ВОНИ СТРАШНІ!!!
Відповісти
Не знаю, хто чого чекав, але тим ялинкам прийшов капець разом з Променем як комунальною власністю. Бо старію Бо ростуть близько до приміщення. Бо не естетичні. Зерені насадження потрідно оновлювати. А таку рухлядь - в топку!
Відповісти
Ялини ростуть у природі до 600 років. А цим лише 50, бо кінотеатр у 1970 році збудували.
А ти доживши до повноліття хотів би щоб Тебе знищили???
Бажано живцем в топку, бо хтось рішить, що Ти вже застарий??? Ти аж ніяк не Здравий, ти хворий!!! На всю свою недолугу голову!
Відповісти
Мені не так ялинки не подобалися, як дурнуваті гірлянди які на них на новий рік чіпляли. Таке жахіття! добре що їх спиляють. Та й новий Промінь мабуть прикрашати будуть на Новий рік крутіше
Відповісти
Щоб ялинка виросла до висоти 1,5 - 2м. потрібно щонайменше 10 - 15 років. Ці ялинки десятиліттями радують лучан, а тут з'явилися "господарі" яким вони заважають. Нічого вони не руйнують, просто заважають комусь щось збудувати
Відповісти
«.....Дерева біля «Променя» вже дуже старі, а це небезпечно. Так, якби вони росли у лісі чи парку, то потреби їх зрізати не було б. Але це площа у центральній частині міста...»-----

Це що за ахінея!!!П.Бідзіля читаємо УВАЖНО!!-

Ялина звичайна
Picea abies
Сімейство соснові. Ялина звичайна неоднорідна за зовнішнім виглядом, що зумовлено різними типами її розгалуження. Ці типи передаються у спадок, а найбільш декоративні з них виділено, отримали певні назви і широко введені в культуру.
Опис: батьківщина — Європа. Дерево заввишки 30 — 35 (50) м, діаметр крони 6 — 8 м, діаметр стовбура до 1.2 (2,4) м.
Крона густа, шірококоніческая, з гострою вершиною. Кора у молодому віці буро, гладка, потім червонувато-бура, лускатій-шорстка. Хвоя ігловідние, чотиригранна, загострена, довжиною 1-2 см, товщиною 0,1 см, темно-зелена, зберігається на гілках 6-12 років. Цвіте в травні. Чоловічі колоски червонувато-жовті, жіночі шишечки пурпурні або зелені. Шишки циліндричні, 10 — 15 см довжини, 3 — 4 см ширини, незрілі шишки світло-зелені або темно-фіолетові, зрілі — світло-бурі або червонувато-бурі, звисають вниз. Річний приріст у висоту — 50 см, завширшки — 15 см. До 10-15 років зростає повільно, потім швидко. ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ 250-300 РОКІВ!!!!

Дістала вакханалія панове !! В світі люди трусяться над такими рослинами в місті а в нас за 30 монет все по.....ять!!! Якщо є бажання інвестора ремонтувати "Промінь" чудово але це не означає "...розрушим до основания а потом мы новый мир построим..."!Обіграти реконструкцію можна з урахуванням цих дерев!!
http://www.youtube.com/watch?v=DoRiP3UGxJk

https://lh3.googleusercontent.com/-18Xfmh699Aw/UHQfK-1vmBI/AAAAAAAAZUQ/Wmhoc5laYiE/s800/5.JPG

http://fototelegraf.ru/?p=83218
Відповісти
Аргументи, у вас, шановний, мяко кажучи, непереконливі.

Я не ботанік. І не архітектор. І не бізнесмен. (І не політик, до речі, тому не горлопаню, а як маю що сказати - то йду кажу кому слід) Я звичайний менеджер автомобільної фірми.

Але я впевнений, що ці ялинки треба зрізати. Тому що

1. Вони не естетичні. А саме ця функція для дерев, які ростуть у місті, є не менш важливою, аніж функція екологінча. Це суперечить, крім усього іншого, намірам інвестора створити ПРИВАБЛИВИЙ об"єкт.

2. Ваш аргумент про 250-300 років... Знаєте, в горах жінки теж 100 років живуть, але топ-моделі з них, м"яко кажучи, не найкращі, правда?

3. Обіграти реконструкцію? Покажіть як. Моя уява не може цього осягнути. Якщо у вас є досвід архітектурного планування - пропоную не горлопанити, а йти у мерію і пропонувати.

Прикріплені вами посилання на картинки - це не більше ніж знущання (особливо ця "чудова" зупинка з деревом").

Ви зрозумійте: мова йде про речі а)естетичні; б)реальні (тобто такі, на які грошей має вистачити).

Якщо це скласти докупи, то іншої відповіді, ніж відповідь про потребу зносу цих ялинок, у голові не може з"явитися.

Звісно, якщо це не голова політика, який живе за принципом: Хай що а мені потрібен привід кричати "Дістала вакханалія" (авось таки проголосують ще раз?).
Відповісти
Шановний, ви ще одне НЕ пропустили: ви й НЕ ЕСТЕТ.
Відповісти
Де це я НЕ пропустив? Не бачу
Відповісти
Аж нудить від цього словоблудства! Тоді давайте повирізаємо всі дерева по Луцьких вулицях, та ще й до парків доберемось, можливо і там вони комусь заважають
Відповісти
А парки вже знищили. Жахіття!!!
Відповісти
Прочитав цю новину ще зранку, і подумав: ну от зараз почнеться жара, будуть сваритися ті, хто за зрубування ялинок з тими, хто проти. Час від часу заходив і був приємно здивований, що народ, в основному, зрозумів, що треба рубати.

А тепер зверніть увагу на час, коли додавалися коментарі. Обговорення стихло о 12:51. Коментар Уляни

І тут о 16:52, 16:54 і 16:59 з"являється відразу ТРИ коментарі! Дуууууже схожих. Тільки у мене виникла думка, що у "Володі", "Ігоря Алєксєєва" і "Тимофія" якось так дуже одночасно виникла думка написати про "вакханалію" і "словоблудство"?

Вибачте, якщо когось образив, просто стороннє спостереження...
Відповісти
По - вашому все старе потрібно руйнувати? Давайте замок зруйнуємо, він старий теж,а замість нього побудуємо розважальний комплекс. Шановний, я переконаний що поняття "естетичність" для вас ще дуже чуже
Відповісти
Володю (Ігоре? Тимофію?). Ви справді не розумієте різницю між старим деревом і унікальною пам"яткою історії і архітектури? Вибачте, тоді для вас чужими є поняття "елементарна логіка" і "здоровий глузд"
Відповісти
Ось такими московськими символами сибіру комуністи спеціально засаджували Україну. Їх потрібно знищити було ще в 90-х роках.
Відповісти
Патріот, ти не маєш рації (і машингвера теж). Йолка - це ще й символ Полісся. А ще визвольного руху. Під нею сухо в найбільшу зливу і сонце під нею не пече, і розпалити вогниже з сухих гілок у буль-яку погоду можна, вони не намокають. От бачиш?
Відповісти
Це не корені старих дерев руйнують луцькі будинки - це маразм старих архітекторів руйнує луцькі будинки!
Відповісти
За таким принципом Бідзілі потрібно на Меморіалі, біля стадіону , Досааафу, історичного корпусу та ін. теж повирізувати ялини. Дійсно, їх берегти потрібно. А от самого Бідзілю відправити на спочинок з сапкою на дачі від вирішення таких"глобальних2 проблем.
Відповісти
Ялинки на Меморіалі? В свойом умє? Де ви там будинки поблизу бачили, які можуть зруйнувати корені ялинок? Подивіться ще раз на фото: ялинка росте ЗА МЕТР від стіни Променя!!! Уявляєте які там кореняки знизу????
Відповісти
Останні новини
Корені старих дерев руйнують луцькі будинки, ‒ архітектор
26 липень, 2013, 10:39