«Металург» З – «Волинь»: напередодні

«Металург» З – «Волинь»: напередодні
У п'ятницю, 26 липня, «Волинь» летить в Запоріжжя, де на наступний день грати з місцевим «Металургом», який 8 років не може обіграти «хрестоносців».

Матч розпочнеться о 21:30 – основні склади з'ясують стосунки на «Славутич Арені», - повідомили у клубній прес-службі.

Окрім суто турнірного аспекту («Волинь» прагнутиме довести невипадковість вдалого старту й набирати очки перед матчами із «Дніпром» та «Металістом», а «Металург» реабілітуватися за невдалий старт - один пункт після двох турів), матч має кілька «родзинок». Одна з них, безсумнівно, стосується приїзду до Запоріжжя Віталія Кварцяного, який половину минулого сезону тренував «Металург».

У місті на Дніпрі його люблять і шанують, проте не віддадуть, звісно, три очки просто так. За перемогу МЗ битиметься й колишній кіпер «Волині» Максим Старцев, який перейшов у стан «козаків» цього літа. У перших двох матчах сезону він пробув у запасі.

Ще одна «родзинка» - умовні «волинські» корені головного тренера «Металурга» Сергія Пучкова. Він розпочав кар’єру футболіста саме в луцькому «Торпедо», зігравши за головну волинську команду у 1979-1980 рр.

Наразі загальна статистика матчів між «хрестоносцями» та «козаками» в еліті українського футболу майже рівна – сім перемог «Металурга», вісім – «Волині», шість нічиїх. Різниця голів - 17:16.

Минулого чемпіонату загальний баланс матчів суперників залишився за лучанами - 3:0 у Запоріжжі (Пилипчук, Бікфалві, Аржанов) та 0:0 – у Луцьку 27 квітня цього року. Хоча якби не відбитий Старцевим пенальті від Рудики наприкінці матчу. Востаннє запоріжці вигравали у лучан вісім років тому – 27 листопада 2005 року – у Луцьку (0:1).

Лучанам не допоможе в Запоріжжі Редван Мемешев, якому за вилучення в Києві у грі з «Динамо» присудили таки два матчі дискваліфікації.

Головний арбітр матчу «Металурга» та «Волині» – Сергій Даньковський з Києва. Трансляцію дивіться на каналі «Футбол».

До Запоріжжя відправляється й автобус вболівальників «Волині», аби підтримати свою команду. Аби долучитися до наших глоріхантерів, прочитайте цю інформацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.