У Криму зводять нове Межигір'я для Януковича, ‒ ЗМІ. ФОТО

У Криму зводять нове Межигір'я для Януковича, ‒ ЗМІ. ФОТО
На базі Мис Айя в Криму будують великий приватний маєток для Віктора Януковича та його родини і друзів, - повідомляють українські ЗМІ.

При цьому у простих громадян за допомогою корупційних схем забрали тисячі гектарів землі, включаючи заповідники та незаймані пляжі, серед яких - відомий Загублений світ, - пише Українська правда.

Журналісти приводять ланцюжок аргументів, які підтверджують причетність Сім'ї до будівництва. Вони відзначають, що новий палац будують на місці головного корпусу бази відпочинку працівників Укравтодору Мис Айя. База була приватизована в один час з Межигір'ям, коли Янукович був прем'єром. При цьому обидві угоди здійснювали по суті одні і ті ж особи.

"Влітку 2007 року все майно бази, в тому числі парк на 3,5 га, був куплений у держави за смішні 6360000 грн. Офіційно власником стала сімферопольська фірма ТОВ Арктур​​-Крим. Основним засновником фірми, згідно бази податкової, в той час було ТОВ Укркиївресурс, яке внесла до статутного фонду підприємства майже 7 млн.грн., за які й була викуплена база. Укркиївресурс - це відома журналістам фірма. Деякий час це був центровий вузол в бізнес-імперії Сім'ї в частині організації побуту для Віктора Януковича", - пишуть журналісти.

Зокрема, пишуть вони, фірма була засновником ТОВ Дельфін-2001. На це підприємство був оформлений так званий Чайний будиночок Януковича в Масандрі. Також Укркиївресурс був засновником ТОВ КиївУніверсалСервіс, обслуговуючого Межигір'я - місцеві садівники, двірники, кухарі та конюхи там отримують зарплату. Також Укркиївресурс був засновником ТОВ Центравіа, яка є власником вертольотів і літака, на яких літає Янукович. Також Укркиївресурс був засновником ТОВ СПС-Груп. Ця структура купувала обробку і меблі для нового клубного будинку в Межигір'ї, зокрема палацові люстри і різьбу панно з червоного дерева. "Зареєстрований Укркиївресурс був у Броварах, в будинку, який побудував Андрій Кравець - нинішній завгосп президента, керівник Державного управління справами", - зазначають журналісти.

У тому ж будинку, за їх даними, зареєстрований і ТОВ "Дім лісника", який приватизував дві колишні резиденції Кабміну в лісах під Сухолуччям, де Янукович полює на кабанів, і яка ввозила з Німеччини декор для внутрішнього оздоблення будинків Януковича.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО МЕЖИГІР'Я ЯНУКОВИЧА

Директором Укркиївресурс деякий час був донеччанин Михайло Добнєв. Він, у свою чергу, був засновником ТОВ Веспром - фірми, на яку в 2006 тому році була оформлена яхта старшого сина Януковича Центуріон.

"Правда законним власником бази Мис Айя ТОВ Арктур ​​Крим було не довго. У 2007 році дуже недоречно для власника бази змінився уряд. Прокуратура Криму звинуватила Фонд держмайна в незаконній приватизації бази відпочинку Мис Айя. Попереднє слідство у справі встановило, що під час приватизації було істотно занижена вартість майна. Щоб держава не змогла повернути базу, Арктур-Крим швидко передав все своє майно іншому підприємству - ТОВ Норд 2007. До речі, те саме сталося з Межигір'ям ", - сказано в публікації журналістів.

Разом з тим, на думку журналістів, те, що це була чисто формальна передача, доводить той факт, що ТОВ Арктур-Крим і Норд-2007 були родинними структурами, зокрема мали одного директора на двох - Лошакова Володимира Ігоровича. "А засновником Норд-2007 стало ТОВ Архітектурно-будівельна компанія Технопромсервіс. Ця фірма деякий час прийняла на себе естафету - стала вузловим центром бізнесу Сім'ї", - йдеться в статті.

Зокрема, пишуть вони, фірма була засновником Ліга-м 2006 і Форс 2006, які приватизували вілли Камея і Міро Маре в Сімеїзі. Технопромсервіс також була засновником ТОВ СПС-Груп, яка ввозила предмети розкоші з Німеччини в клубний будинок Януковича у Межигір'ї.

"Нещодавно відбулася зачистка слідів Януковича у володінні кримським багатством. Норд 2007 змінив засновників, і замість фірм близьких до Януковича, його власником став "чистий" кіпрський офшор Леоліта трейдинг ЛТД. Проте практично власник не змінився", - зазначають журналісти.

Поспілкувавшись з місцевими робітниками на сусідній з мисом Айя базі Батіліман, автори публікації з'ясували, що керує будівництвом особисто старший син президента Олександр Янукович. "Цим займається його старший син. Він приїжджає регулярно, останній раз був тиждень тому", - кажуть вони.

Однак Мис Айя і територія навколо нього - не єдине, куди більше не зможуть потрапити прості смертні. За даними журналістів, величезні площі землі передані в управління близьких до Сім'ї структур, які вже виганяють людей з традиційних місць відпочинку в Криму. "Самовільно захоплені 30 га заказника це ще не все. 9 квітня 2008 Севастопольська міськрада передала майже 14 тис. га - все узбережжя від Балаклави до мису Айя - приватній структурі ТОВ Орлинівське мисливське господарство на 25 років в оренду за смішні гроші - 500 тис.грн . на рік ", - пишуть журналісти.

Унікальний пляж відтепер закритий для простих смертних - це приватна власність Сім'ї.

Одне з унікальних місць відпочинку в Криму - дикий пляж Загублений світ, куди не можна було добратися по суші - теж для простих громадян відтепер під забороною. "Це справжня перлина Криму... Розташований він недалеко від бази відпочинку Мис Айя, тому можна здогадатися, хто на нього поклав око", - пишуть журналісти, зазначивши, що всіх відпочиваючих з пляжу проганяють охоронці - "міцні хлопці з посвідченнями "екологів" , а за сумісництвом - охоронці бази Януковича". "В інтернет-форумах можна знайти безліч свідчень відпочиваючих, як їм різали балони з питною водою, погрожували зброєю, як з Балаклави на "розборки" оперативно приїжджав спецназ", - пишуть журналісти.

При цьому, за даними журналістів, ТОВ Орлинівське мисливське господарство через ланцюжок підставних фігур належить родині прем'єр-міністра України Миколі Азарова. "Все вказує на те, що розкішний кримський маєток президентському сину допомагає організовувати син прем'єра", - сказано в публікації.

Журналісти вважають, що дуже скоро до "великого переліку предметів розкоші і статусу" президента Януковича "додасться власне королівство Монако - на чорноморському узбережжі".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Межигір'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щоб ці ненажери швидче вже подавились
Відповісти
Всё когда-нибудь заканчивается: терпение, нервы, патроны...
Відповісти
Все одно це потім дістанеться народу... Несправедливість буде покарана.... Вітя, згадай Чеуческу... Його за голову, а тебе можуть і за яйця...
Відповісти
без коментарів
Відповісти
Останні новини
У Криму зводять нове Межигір'я для Януковича, ‒ ЗМІ. ФОТО
26 липень, 2013, 08:49