Необхідність доводчиків дверей*

Якщо необхідно забезпечити легке і плавне відкриття дверей, а також самостійне закривання, рекомендована установка доводчика.

Для дверних доводчиків спеціальних механізмів, що сприяють зниженню навантаження на дверні стулки, характерні переважні особливості у вигляді:

усунення сильних ударів і ударів в процесі закриття дверного полотна;
продовження експлуатаційних характеристик двері;
щільного притиснення закритої конструкції;
безпеки для літніх людей і маленьких дітей.

Доводчики дверей встановлюються на двері зовнішнього та внутрішнього типу.


Які бувають доводчики:



Верхній доводчик. Цей пристрій є найбільш поширеним видом дверних доводчиків. Його кріплення здійснюється у верхній частині дверей або над нею. Подібний пристрій встановлюють в магазинах і офісних приміщеннях.
Доводчик підлогового типу. Такий дверний доводчик являє собою невидимий пристрій, яке не впливає на дизайн дверного полотна. Його установка здійснюється в нижній області двері, а самого пристрою характерно витримати конструкцію до 300кг.
Прихований тип доводчика. Місцем установки прихованого варіанту є внутрішня частина двері. Найбільш поширеним варіантом таких пристроїв виступає петля-доводчик. Місцем розташування невеликого пристрою є механізм дверної петлі. Дані види доводчиків не встановлюються в потужні двері через їх мініатюрних розмірів. Вироби прихованого типу рідко можна побачити в сучасних дверних полотнах.
Установку краще довірити професіоналу, що посприяє справній роботі конструкції. Купувати доводчик для дверей необхідно одночасно з дверима, так як установка доводчика є можливою не для всіх дверей.

Якими критеріями керуватися при виборі?


Основними місцями доводчиків для дверей виступають вхідні дверні конструкції, а також протипожежні двері, які повинні знаходитися в закритому положенні, якщо раптом виникне пожежа, сприяючи запобіганню поширення вогню і диму.

Якщо вас цікавлять адекватні ціни і великий асортимент дверних доводчиків в Україні, можете зайти на замок.укр. Плануючи покупку, важливо керуватися наступними критеріями вибору:
вага і ширина. Вибираючи надійний пристрій для важкої і потужної вхідних дверей, необхідно віддавати перевагу міцним механізмам, що володіє певним ступенем потужності. Для того щоб додатково посилити тиск, можна використовувати агрегат з наявністю подвійного доводчика. Як дверним профілів типам установки характерні відмінності, так і в дверних доводчиках може передбачатися наявність додаткових тягових пристроїв;
робочий температурний діапазон. Певні моделі доводчиків призначаються для використання при конкретних температурах. Термостабільними моделями є доводчики, для яких характерна якість його функціонування в жарку, а також морозну погоду;
спецпризначення. Вибираючи доводчик для дверей протипожежного або димоізолірующіе типу, необхідно розглядати варіанти з наявністю спеціальних елементів, для яких характерне виконання електрогідравлірующіх і електромагнітних функцій. До всіх виробам повинні додаватися необхідні сертифікати якості.

Завдяки грамотно підібраному доводчику можна підтримувати комфортний мікроклімат в приміщенні, так як пристрій не зможе холодному повітрю проникати всередину, сприяючи підтримці середньої температури в приміщенні. При необхідності контролювати шум в приміщенні можна також використовувати доводчик, якому під силу справлятися з небажаними звуками як з внутрішньої, так і з зовнішньої частини приміщення.

Для всіх дверних доводчиків, незалежно від конструкційних особливостей і ціни, характерно підрозділ на класи по потужності. Для більш важких і масивних дверей необхідний більш високий клас пристрою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.