Авіатроща в Чугуєві: взяли під варту командира військової частини

Авіатроща в Чугуєві: взяли під варту командира військової частини
Суд взяв під варту командира військової частини в Чугуєві В'ячеслава Глазунова, якого підозрюють у недбалості та порушенні підготовки і правил польотів, що призвело до катастрофи літака Ан-26 з курсантами на борту.

Про це повідомляє DW.

Печерський суд Києва взяв під варту командира військової частини в Чугуєві В'ячеслава Глазунова за підозрою в халатності та порушенні підготовки і правил польотів, що призвело до катастрофи літака Ан-26 з курсантами на борту. Як повідомили у вівторок, 22 грудня в Державному бюро розслідувань (ДБР), суд визначив командиру військової частини в Чугуєві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Про підозру повідомили і командувачу Повітряних сил ЗСУ. 18 грудня в ДБР заявили, що повідомили командувачу Повітряних сил Збройних сил Сергію Дроздову про підозру в недбалому ставленні до військової служби у зв'язку з катастрофою літака Ан-26 в Харківській області. Тоді ж повідомили про підозру командиру військової частини і керівнику польотів військової частини в Чугуєві через порушення підготовки та правил польотів. У ДБР наголошували, що під час слідчих дій "отримано беззаперечні докази", що вказують на порушення правил підготовки польотів.

Сергій Дроздов 19 грудня назвав оголошення йому підозри спробою дискредитації проукраїнських бойових генералів. Про це він сказав під час онлайн-включення в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера". "Кожним таким випадком розпочатого кримінального провадження, особливо проти військових, йде їхня дискредитація і найцікавіше, що ще до моменту винесення рішення суду вже вішаються ярлики, формується негативна суспільна думка стосовно тих офіцерів, командирів, які причетні до подій, що відбулися", - сказав Дроздов.

За словами командувача, звинувачення з боку ДБР на його адресу стосуються військової дисципліни в бригаді, порядку організації та підготовки льотчиків, а також підготовки керівників польотів. "Є не тільки керівництво, а й люди, які контролюють льотну підготовку, підготовку екіпажів, безпеку польотів. У мене є три заступники, два підлеглі командувачі, Харківський університет, в якому є люди, які готують і рішення, і пропозиції, і програми, а всі ці перелічені заходи в повідомленні про підозру пред'являються особисто мені", - наголосив Дроздов, цитує агентство "Українські новини".

Дроздов обіймає посаду командувача Повітряними силами з 2015 року.

Нагадаємо, літак Ан-26 розбився 25 вересня під час посадки на аеродромі військової частини в рамках планових навчальних польотів.

На борту перебувало 27 людей, з яких 20 були курсантами Харківського військового училища, а семеро офіцерів - членами екіпажу. Тоді на місці загинули 25 осіб, двох потерпілих було госпіталізовано, один з них згодом помер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Авіатроща в Чугуєві: взяли під варту командира військової частини
22 грудень, 2020, 23:34