Архітектор розповів, як за 30 років в Луцьку з пустиря постав мікрорайон

Архітектор розповів, як за 30 років в Луцьку з пустиря постав мікрорайон
Сорок років тому нинішні луцькі проспекти Соборності, Молоді та Відродження були пустирем.

Архітектор, Почесний громадянин Луцька Юрій Хмелевський (на фото) каже: попри те, що ті часи називали застоєм, будівництво переживало розквіт, - йдеться в сюжеті каналу Нова Волинь.

З ностальгією і приємним щемом у душі він згадує ті часи. Адже під його професійним і пильним керівництвом будівельна бригада підприємства "Сантехмонтаж № 536" зводила просторі й світлі квартири для лучан. Так у 70-90-их роках минулого століття з`явилися проспекти Відродження, Молоді, Соборності.

Вони своїми натрудженими долонями дарують людям сонце — так у радянські часи про Юрія Хмелевського і його колег — будівельників писала республіканська преса. Визнанням скромної, як каже сам Юрій Дмитрович, праці стало присвоєння 1987-го року високого звання — Почесний громадянин Луцька. Ця відзнака була б неможлива без щоденної праці усього колективу.



Тепло людської вдячності нині сторицею повертається Юрієві Хмелевському. За 50 років роботи було зведено чимало — як житла, так і соціальних об"єктів. Серед найбільш пам"ятних — обласна дитяча лікарня, друга міська поліклініка, луцький рагс.

Професійною стежкою дідуся пішов його внук і тезка — Юрій, який теж працює на підприємстві "Луцьксантехмонтаж № 536". А Почесний громадянин Луцька на пенсії займається улюбленими риболовлею і мисливством, працює на присадибній ділянці та доглядає за бджолами. А ще — й нині не уявляє життя без того, що завжди було визначальним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Швиденько поміняйте заголовок. Юрій Хмелевський працював бригадиром в управлінні Луцьксантехмонтаж №536. Монтували опалювальні системи, водопровід в нових будинках. Через вас насміхатимуться із цієї заслуженої людини.
Відповісти
"...зводила просторі й світлі квартири для лучан" - совком повеяло.)
Відповісти
Останні новини
Архітектор розповів, як за 30 років в Луцьку з пустиря постав мікрорайон
26 липень, 2013, 11:56