Змагання лісорубів на Волині. ФОТО

Змагання лісорубів на Волині. ФОТО
На Волині відбулися шістнадцяті обласні змагання вальників лісу, учасники якого змагалися в таких "лісоспортивних" дисциплінах: у звалюванні лісу, спилювання гілок та сучків, підготовці бензомоторної пилки до роботи, розкряжуванні комбінованим різом та у точному розпилюванні.

Захід відбувся 25 липня на території Зеленського лісництва ДП «Ковельське ЛГ», - повідомили у прес-службі обласного управління лісомисливського господарства.

Загалом у конкурсі брали участь п’ятдесят професіоналів. У кожній бригаді по два учасника – вальник лісу та його помічник.

Змагання відбувалися за Правилами міжнародної асоціації вальників лісу.

Комісія у складі: заступника начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрія Васюхника, голови обласної організації профспілки працівників лісового господарства Павла Матіюка, начальника відділу лісових ресурсів Григорія Новосада, головного спеціаліста відділу лісових ресурсів Олександра Неділька, директора ДП «Ковельське ЛГ» Володимира Данилюка та головних інженерів від кожного держлісгоспу оцінювали швидкість роботи, якість виконаного завдання та дотримання техніки безпеки.

"Професія вальника лісу є однією із найбільш травмонебезпечних, тому велике значення мають професіоналізм та спритність. Сьогоднішні змагання дозволяють не лише продемонструвати, а й підвищити професійний рівень вальників, а також обмінятися досвідом", – зазначив Юрій Васюхник.

За результатами змагань перемогу одержав представник державного підприємства «Старовижівське лісове господарство» Олександр Цалай.

Олександр Цалай представлятиме Волинь на Всеукраїнських змаганнях у Києві. Другий результат показав Федір Гачечко із ДП «Ковельське ЛГ». А третє – вальник лісу ДП «Ратнівське ЛМГ» Ігор Ковальчук.

Переможці отримали дипломи та грошові премії обсягом 14 тис. грн. за перше місце та фірмову мотопилку, 5 тис. грн. і сокиру та 3 тис. грн. і сумку.

Також, в якості заохочувальних призів пилки «Мотор Січ» отримали новачок змагань Сергій Назарчук із ДП «Цуманське ЛГ» за зайняте четверте місце та Іван Бусько із ДП «Камінь-Каширське ЛГ» за п’яте місце.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Змагання лісорубів на Волині. ФОТО
26 липень, 2013, 12:10