Волиняни масово «ходять» на «лікарняні»

Волиняни масово «ходять» на «лікарняні»
Мешканці Волині масово беруть лікарняні листи. Лише за перше півріччя на оплату лікарняних відпусток було виділено майже 8 мільйонів гривень.

Про це 26 липня повідомив заступник директора виконавчої дирекції Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Андрій Іщик, ‒ пише Волинський інформаційний портал.

Як повідомив начальник управління охорони здоровʼя Волинської ОДА Ігор Ващенюк, одним із питань, яке наразі гостро постало в області, стосується видачі волинянам лікарняних листів. Ситуацію, що спостерігається нині на теренах краю, за словами Ігоря Ващенюка, потрібно взяти під контроль.

Андрій Іщик зауважив, що одним із важелів, які вплинули на винесення цього питання на колегію, стало зауваження від голови Волинської обласної державної адміністрації Бориса Клімчука. Мовляв, він попросив звернути увагу на ці проблеми та навести порядок.

Отже, за його словами, тільки за перший квартал в області було виписано лікарняних листів на понад 20 тисяч днів відпустки.

«Такої цифри раніше навіть за рік не було», ‒ наголосив посадовець.

Він підкреслив, що протягом другого кварталу цифра зменшилася до 18 тисяч днів, однак і цей показник ‒ чималий. До слова, загалом на оплату лікарняних відпусток в області додатково виділили 7,5 мільйона гривень.

Окрім того, посадовець Фонду соцстраху розповів про деякі відомі йому акти шахрайства. Зокрема, часто волиняни, якщо їм не дають відпусток на роботі, або ж вони ще десь навчаються та мусять їхати на сесію, аби не втрачати гроші, оформляють лікарняні відпустки.

«Такі факти ‒ вже давно не секрет», ‒ підкреслив мовець, зауваживши, що часто документація оформлена вкрай погано та без потрібних записів.

Тому, аби не створювати зайвих проблем, Андрій Іщик попрохав головних лікарів уважніше ставитись до виписаних ними лікарняних листів і порадив провести належну інформаційну роботу з медиками в районах.

Окрім того, посадовець попередив, що у разі відсутності потрібних заходів, Фонд буде змушений звернутись до прокуратури.

«Давайте не створювати проблем один одному», ‒ резюмував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А допустити, що люди стали більше хворіти, що неможна? Мають погане здоров'я - от і хворіють. Або "пашуть" на роботі з ранку до вечора практично без вихідних - ось і підірвали здоров'я. Є потреба піти на лікарняний - має право. Людина сплачує соціальні внески. Свої ж гроші із з/п відраховує на свій же лікарняний.
Відповісти
Пан посадовець Іщик мабуть не знає, що люди,які десь навчаються і мусять їхати на сесію, повинні отримати додаткову ОПЛАЧУВАНУ відпустку. Якщо їм її не дають, то люди якось мають виходити із ситуації. Не розраховуватися ж із роботи кожен раз перед сесією. Вирішивши це питання кількість лікарняних, якщо слідувати логіці пана Іщика, вже би зменшилась.
Відповісти
Та вашу маму, ідем на лікарняні, бо з своїх злиденних зарплат справно платимо страхові внески, а вам "догогі" посадовці в дупи пече, що хоч щось з грошей та до людей вертається? хоча ви й тут вмієте - колишній наш директор кожного літа на соцстрахівські путівки вивозив на відпочинок все своє кодло:дружину, дорослу дочку, сестру,дорослих дітей сестри, такитм же чином їздила верхівка профкому і їх "прибліжонние", а звичайному працівнику дочекатись тієї путівки зась.
Відповісти
Та з наших внесків чиновники зарплату отримують.
Відповісти
може ще хворим не будуть давати лікарняні? економія добра би вийшла. потребує лікарняного лікарняного - хай іде, відпочиває , набирається сил і лікуєтья. все-рівно за свої кровні той лікарняний оплачує.
Відповісти
Що там пан шофер розказує? Забув як сам за сало вчився?
Відповісти