Патріарх Філарет та митрополит Володимир обійнялися. ФОТО

Патріарх Філарет та митрополит Володимир обійнялися. ФОТО
Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет вірить в обʼєднання Київського і Московського патріархатів української православної церкви.

Сьогодні, 26 липня, під час відкриття виставки «Великого І величне» Філарет і Володимир обійнялися, вітаючи один одного, ‒ пише Gazeta.ua.

В інтервʼю журналістам Філарет зазначив, що той факт, що в заходах з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі ‒ України беруть учасники різних патріархатів, свідчить про обʼєднання християнських церков.

«Ми віримо і переконані, що буде обʼєднання київського та московського патріархатів в одну помісну православну церкву. Підстави для цього вже є, ми вже не ворогуємо. Ці поцілунки, які були, пройде час і ми так будемо вітати один одного, служити за одним престолом і належати до однієї української церкви», ‒ сказав він.

На уточнююче запитання, коли це може відбутися, Філарет сказав: «Бог знає. Ми знаємо, що буде, а коли ‒ Бог знає».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
поцілунок іуди !
Відповісти
Це жесть а не новина. Мене ця новина як Атеїста ображає, вона пропагує гомосексуалізм, а цю статтю я впевнений і діти читають, який вони приклад бачать?. І доведіть що я не правий!
Відповісти
а ти хто, щоб тобі щось доводити??? сиди тихо "ображений атеїст" "пєрєжватель" за підростаюче покоління, вони більше тебе знають і розрізняють чорне(голубе) від білого, в них рівень інтелекту значно вищий твого.
Відповісти
Ша, звідки стільки ненависті і агресії до невідомої тобі людини?
Відповісти
Слухай, якщо ти хочеш повисити свою самооцінку випячуючи на зовні своє безбожництво, при тому приписуєш нетрадиційну орієнтацію людям яких не знаєш особисто. То не вимагай поваги до себе. Повагу треба заслужити. Аналізуючи твій перший коментар можна зробити висновок, що ти безбожник і балабол.
Відповісти
якщо людина каже, що вона атеїст - це не значить, що вона погана, рівно як, якщо людина каже, що вона віруюча - не значить, що вона апріорі добра і прекрасна.
Відповісти
З твоїм рівнем інтелекту все ясно, якщо ти бачиш зв'язок між Безбожництвом і повагою до себе.
Відповісти
Это правильный шаг, православие на Украине должно быть одно, и это своя церковь, не подчиняющаяся московии.
Відповісти
Антон - 100% !!!
Відповісти
Останні новини
Патріарх Філарет та митрополит Володимир обійнялися. ФОТО
26 липень, 2013, 13:55