У сільраді біля Луцька депутатам відмовились надавати інформацію, а журналістку виштовхали з кабінету голови. ВІДЕО

У сільраді біля Луцька депутатам відмовились надавати інформацію, а журналістку виштовхали з кабінету голови. ВІДЕО
Депутатам Підгайцівської громади у грубій формі відмовили у доступі до інформації про ремонтні роботи на одній із вулиць, а після запиту журналістки стосовно земельних рішень один із посадовців застосував до неї фізичну силу.

Як стало відомо зі слів очевидців, відразу два інциденти трапились у Підгайцівській сільській раді в понеділок, 4 січня. Про це пише "Перший".

«На одній із сесій я озвучив запит про те, що хочу отримати інформацію про ремонт вулиці Скандинавської у Струмівці. Хто був підрядником, скільки грошей витратили, як виглядала проектна документація. Справа в тому, що перед виборами ми оглядали свіжий ремонт на цій вулиці, а за якихось кілька місяців мешканці звернулися до мене про те, що на дорозі вже ями», – розповідає депутат В’ячеслав Разумовський.


Через кілька місяців після капітального ремонту вулиці Скандинавської у Струмівці бруківка почала «розлазитись» та просідати

Разом із колегами він вирішив особисто звернутися до посадових осіб, щоб отримати інформацію.

«Бухгалтер почала показувати договір, і в цей момент до кабінету ввірвався Георгій Штефанеса – місцевий підприємець, який активно виграє тендери саме по ремонту доріг. Він наказав бухгалтеру нічого не показувати і документів не давати», – розповів депутат.

За словами іншого обранця Богдана Сінчука, депутати вирішили звернутися до правоохоронців.

«Я подав заяву про вчинення трьох кримінальних провопорушень посадовими особами Підгайцівської сільради і підприємцем Штефанесою Георгієм Олексійовичем. По-перше, за фактом привласнення і розтрати бюджетних коштів при ремонті вулиці Скандинавської, а це – 1,5 мільйони гривень. По-друге, за фактом перешкоджання діяльності депутатів місцевих рад. По-третє, про приховування злочину, адже Штефанеса, знаючи що було привласнення коштів дав незаконну вказівку бухгалтеру сільради не надавати депутатам документів», – розповів Богдан Сінчук.


Богдан Сінчук написав заяву на посадових осіб сільради

У цей час до Підгайцівської сільради приїхала журналістка Людмила Яворська, щоб отримати коментарі в депутатів стосовно ситуації із ремонтом Скандинавської, а заодно – зареєструвати запит на доступ до інформації.

«Я дізналася, що в Підгайцях відбуваються дивні події, депутатам не дають інформації про ремонти. Вирішила заодно завезти в цю сільраду запит, бо якраз працюю над іншою темою, яка стосується цієї громади. Запит зареєструвала, а тим часом секретар ради Ольга Овсіюк запропонувала мені обговорити тему запиту із головою Юрієм Семенюком. Він був у її кабінеті. Я пройшла в цей кабінет, отримала від голови кілька реплік, які все ж теми не стосувалися, а швидше ображали мене як журналістку», – розповіла Людмила Яворська.

Не закінчивши розмови, Юрій Семенюк пішов до себе в кабінет, а журналістка – за ним.

«Коли ми були у приймальні, зайшов чоловік, якого я раніше не знала. Семенюк кинув до нього репліку про те, що прийшла журналістка і «закидала раду запитами». Цей чоловік відразу накинувся на мене, почав вибивати з рук камеру, кричати образи і проганяти. Потім схопив за плече і боляче шарпанув кілька разів. У цей момент я вже встигла включити камеру і зафіксувати його напад. Коли я почала запитувати, хто він такий, бо збираюсь звертатись в поліцію, він сховався в кабінеті Семенюка і ніби в себе вдома, закрив двері кабінету на ключ», – описує події журналістка.



Підприємець Георгій Штефанеса, який також працює проектним менеджером в Підгайцівській сільраді

Пізніше стало відомо, що згаданий чоловік – той самий підприємець Штефанеса, який вранці мав конфлікт із депутатами. Як з’ясувалося, він також є працівником сільради – займає посаду проектного менеджера.

За двома зверненнями – депутата Сінчука і журналістки Яворської – на місце прибула слідчо-оперативна група. Наразі у поліції повідомляють, що триває збір інформації, опитують учасників та свідків події і невдовзі приймуть рішення щодо кваліфікації подій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки писали і казали а толку ноль.Пройшов і далі молотить.На все пох,аби бруківка клалася
Відповісти
Штефанеса - чоловік рідної сестри Семенюка).
Відповісти
Цікаво було б взагалі побачити перелік усіх зайнятих і вакантних посад даної ОТГ
Відповісти
Бандити обєднались.Надалі буде стрілянина!
Відповісти
Люди ,що за бидло ви вибрали на свою голову ?
Відповісти
Це майбахи і 73 відсотки+Коломойський!
Відповісти
Люди!Не тримайте свої морди у салатах,а вертайтесь до реального життя.
Відповісти
Те що штефанеса, рівно як і семенюк - би.ло, це давно всім відомо. А що ж новообрані заступники, чому не коментують? Чи вже продались і підтримаюиь таку поведінку підлеглих?
Відповісти
Реально, це бидло, яке не знає ні законів, ні елементарної етики... Думає, що в себе у хліві, а навколо тьолки...
Відповісти
Думаю що цього жирного злодія ніхто не вибирав, воно заплатило відкат кому треба і пройшло... Гнати цього злодія треба великою палкою і ще ті паї які намутив з фірмами повідберати.
Відповісти
Да жахіття в отг семенюк знахабнів до ручки .... він навряд чи пройшов .... допомогли.... домалювали от і творить що хоче , а взагалі сільська рада це корупція 80%родичі так не може бути ....за них всіх потрібно братися......і коли ця клоунада надоїсть Палиці тоді щось буде тільки не демаю що на сильно краще ... але Семерюка не варто терпіти .... він село ,,,,
Відповісти
Як би не було Семенюк за премію собі не забуває.
На першому засіданні депутатів ОТГ піднімалося питання премій.
Забрали дотації на луцькі дитсадки, але зарплату секретарю Овсіюк , яка близько $1000 не зменшили, премії не скасували, а в дітей гроші забрали..
Відповісти
Так бруківку робить розум, і відсуває Семенюка як конкурента, опускайся на землю бо боляче буде падати
Відповісти
Останні новини
У сільраді біля Луцька депутатам відмовились надавати інформацію, а журналістку виштовхали з кабінету голови. ВІДЕО
04 січень, 2021, 21:51