На Світязь зʼїхалися рятувальники з трьох країн. ФОТО

На Світязь зʼїхалися рятувальники з трьох країн. ФОТО
Пленер юних волонтерів-рятувальників з Волинської області, Брестської області Республіки Білорусь, Подляського воєводства Польщі розпочався на Волині.

Відкриття відбулося 27 липня у селі Світязь Шацького району, ‒ повідомляють у прес-службі ДСНС Волині.

Захід відбувся в межах реалізації проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», що співфінансується Європейським Союзом по Програмі «Польща ‒ Білорусь ‒ Україна 2007-2013».

Під час відкриття були присутні заступник начальника управління державної служби надзвичайних ситуацій в області полковник служби цивільного захисту Микола Кревський, заступник голови правління Добровільного пожежного товариства України Василь Стоєцький, начальник центру пропаганди та навчання населення правил безпеки життєдіяльності Брестського обласного управління МНС Республіки Білорусь підполковник Микола Кузьміцький, заступник керівника представництва Програми «Польща ‒ Білорусь ‒ Україна 2007-2013» у м. Львові Олена Зубрицька, почесні гості з управління освіти та науки облдержадміністрації.

Учасники пленеру – учні шкіл віком від 7 до 17 років, які найкраще проявили себе у волонтерській діяльності з пропаганди правил безпеки життєдіяльності серед населення.

Під час урочистого відкриття організатори пленеру висловили сподівання, що більшість з його учасників стануть майбутніми рятувальниками. Учням дякували за їхню свідому громадянську позицію, дотримання і пропагування здорового способу життя, а також за неоціненну допомогу професійним рятувальникам та Добровільному пожежному товариству України у справі запобігання пожеж і надзвичайних ситуацій.

В межах пленеру діти створюватимуть малюнки, плакати та роботи з пропаганди правил безпеки, братимуть участь у конкурсах та вікторинах на кращі знання правильних дій у надзвичайних ситуаціях та порядку надання першої медичної допомоги.

Волонтери спільно з рятувальниками проведуть масові заходи на базах відпочинку на озері Світязь з роз’яснення правил безпеки життєдіяльності.

Звичайно, у вільний час діти відпочиватимуть на озері.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДСНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Туда б на галяву всі б їхали і "ніби" відпочивали.
Відповісти
Останні новини
На Світязь зʼїхалися рятувальники з трьох країн. ФОТО
29 липень, 2013, 11:01