У луцькому заповіднику затоплює архітектурну памʼятку. ВІДЕО

У луцькому заповіднику затоплює архітектурну памʼятку. ВІДЕО
На території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» роками затоплює будинок 400-літньої давнини, архітектурну пам’ятку, в якій колись діяв монастир ордену Василіанів.

Нинішні його мешканці говорять, що ситуація критична ‒ почали пліснявіти меблі, трухлявіти підлога, осипатися тиньк. Однак, хто має рятувати дім, невідомо, ‒ йдеться в сюжеті телеканалу ZIK.

Вологість у будинку в рази перевищує норму. Люди бояться, що аварійний дім узагалі завалиться. Перше звернення у місцеве управління ЖКГ мешканці будинку надіслали два роки тому. Відтоді листування з чиновниками не припиняється.

Цьогоріч Волинська обласна рада доручила облдержадміністрації передбачити у бюджеті на 2013 рік 800 тисяч гривень для придбання житла мешканцям аварійної споруди. Зміни до обласного бюджету уже вносили кілька разів, та на цю проблему коштів так і не спрогнозували.

Директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький переконаний: усі проблеми мешканців мають вирішувати комунальні служби.

Таким об’єктом має опікуватися держава, і зокрема органи місцевої влади. За словами Сергія Годлевського, начальника відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради, «закладаються певні бюджетні кошти з державної казни, які мають бути спільні і з міською радою, але на наступний рік».

Допоки чиновники вирішують, хто повинен і за які гроші рятувати будинок, вологість б’є по здоров’ю його мешканців: дворічна Поліна через легеневі й алергічні захворювання цього літа вже тричі була пацієнткою обласної інфекційної лікарні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дали Вам, мешканцям, житло на халяву, то утримуйти в належному стані, переписка два роки, за два роки можна було самим все вирішити, а не писати і писати...
Відповісти
якщо люди сплачують комунальні послуги то їм повинен жек надавати послуги, в тому і випадку викачувати воду, чи хоть якісь дії ! а то сплачуєть не тільки вони комунальни послуги, а коли потрібна робота комунальних служб то у них грошей немає!
Відповісти
Воду відкачати? І шо? там вже неодин раз відкачували...
Не треба платити в ЖЕК...
Хай своїми силами утримують, якщо хочуть комфорту, а не писаниною займатись, шо дала писанина .. НІЧОГО!!!.. Нічого і не дасть!!!
Відповісти
може тебе туди заселити то покажеш як то своїми силами то все робити? розумний найшовся, теревенити тільки язиком можеш !
Відповісти
Якби давали на халяву, як тим хто там живе організувавби. нефіг дєлать..
Відповісти
раніше там де братський міст річка текла, її засипали, от і вода шукає вихід, і знайшла то підвали.
Відповісти
Останні новини
У луцькому заповіднику затоплює архітектурну памʼятку. ВІДЕО
29 липень, 2013, 12:28