Скасовані вистави та заборонені товари: як живе Луцьк під час локдауну. ВІДЕО

Скасовані вистави та заборонені товари: як живе Луцьк під час локдауну. ВІДЕО
З 8 січня почав діяти посилений карантин. Громадський транспорт їздить, дитячі садочки працюють, торгово-розважальні центри - ні. 37 мобільних груп правоохоронців стежать за дотриманням карантину.

Суспільне дізнавалося, як до заборон та обмежень ставляться представники різних сфер та що думають про локдаун лучани.

Сфера обслуговування: в перукарню лише за записом

На відміну від весняного, під час зимового локдауну Кабмін дозволив роботу закладам, які належать до сфери обслуговування. Серед них – перукарні та салони краси. Цим закладам дозволили продовжити обслуговувати клієнтів, але лише за попереднім записом.

Косметолог одного з луцьких салонів краси Руслана Агапова розповіла Суспільному, що зараз кількість клієнтів у неї значно зменшилась. Записуватися на процедури під час локдауну люди не поспішають.

"Без запису ми не беремо людей. Да, люди приходять, але мало. Ми працюємо і дотримуємося усіх вимог", - каже косметолог.

Сфера торгівлі: порожні ринки і заборонені товари

На ринках під час локдауну урядники дозволили продавати лише продовольчі товари. Власники магазинів, які реалізовують товари непродовольчої групи пробують торгувати онлайн.

Один з підприємців, який назвався Юрієм, розповів, що торгує в нових умовах: "Поставили табличку онлайн замовлень. Люди трохи дзвонять, замовляють, із соцмережі також. Зайти не можна, придбати через віконечко, хіба-що".

На ринку 225 торговельних місць, 150 зараз закриті, - розповіла контролерка Ліда Балачук. "Навіть на вихідних було одиниці покупців", - каже вона.

Кав'ярні у центрі Луцька працюють лише "на винос". У приміщення відвідувачів не пускають.

"Багато гостей хочуть присісти. Адже в стаканчику так не передається аромат, як у кружці. А так приходять, беруть та дуже розчаровуються", - каже бариста Олександра Долга.

Постановою Кабміну під час локдауну заборонили продаж товарів непродовольчої групи. В одному із супермаркетів обласного центру поряд із продуктами на полицях засоби гігієни, посуд, шкарпетки, лампочки та інше. Біля цих товарів - оголошення "купувати їх не можна".

Адміністрація магазину відмовилась коментувати ситуацію із забороною та появу табличок на певних групах товарів.

Сфера культури: порожні зали і скасовані вистави

У Волинському облмуздрамтеатрі скасували усі вистави. Останню актори відіграли 7 січня. "В даний час на роботі працюють люди, які забезпечують життєдіяльність театру, тобто пожежники, охорона, електрик", - розповів директор Анатолій Глива.

Вистави для дорослих та дітей показуватимуть з 29 січня, якщо не буде інших розпоряджень уряду, каже директор театру. Художниця-модельєрка Волинського облмуздрамтеатру Ніна Слива, попри карантин, щодня на роботі, шиє костюми до нової вистави.

"В нас дуже багато роботи на цю виставу: за два місяці маємо пошити 36 костюмів. То в нас є що робити. На одну героїню треба пошити 7 костюмів, а 2 рази переодягаються", - каже модельєрка.

Суспільне зв'язалося телефоном з трьома кінотеатрами міста. Там кореспондентам розповіли, що на період локдауну скасували показ фільмів.

З початку введення локдауну за дотриманням карантинних норм стежать спільні мобільні групи працівників поліції і Держпродспоживслужби, розповів поліцейський Володимир Солоненко.

Нагадаємо, за три дні правоохоронці зафіксували майже сотню порушень і скали 10 адмінпротоколів на суб'єкти господарювання. Порушникам загрожує штраф від 34 до 170 тисяч гривень.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мені ось що цікаво ,наша державна верхушка дуже розумна, штраф від 34 до 170 тисяч гривень.
Тоді питання:
Якщо людина ризикує та торгує значить з фінансами не дуже добре,де їй брати такі кошти?
Звичайно якщо людина забезпечена вона може собі дозволити не працювати а як бути іншим? Вимирати?
Щось наша держава не сильно підтримує людей,хочаб як в Італії ,безкоштовними продуктами.

Відповісти
Останні новини
Скасовані вистави та заборонені товари: як живе Луцьк під час локдауну. ВІДЕО
11 січень, 2021, 19:23