У волинських селах тисяча абонентів залишилися без проводового радіо. ВІДЕО

У волинських селах тисяча абонентів залишилися без проводового радіо. ВІДЕО
З нового року без дротового радіо в населених пунктах Волині лишилася тисяча абонентів.

Це пов’язано з тим, що в регіонах люди відмовляються від послуги проводового радіо, розповів Суспільному речник ПАТ «Укртелеком» Михайло Шуранов.

"За останні 5 років кількість абонентів, які користувалися проводовим радіо, зменшилася в 5 разів", - розповів Суспільному речник «Укртелекому» Михайло Шуранов. До 2021 року на Волині реєстрували тисячу абонентів. Ця послуга, каже речник, стала збитковою для товариства.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України про припинення сигналу знає. Представниця ради у Волинській області Лілія Бойко каже, що це господарська діяльність між Укртелекомом і телерадіокомпанією. А відповідно до закону Нацради не має права вмішуватися у цю господарську діяльність. Як альтернативу, - каже Лілія Бойко, - потужне радіомовлення територіальних громад. Якщо буде звернення радіокомпанії до Національної ради, будуть зроблені прорахунки частоти, далі подається заява на конкурс і видається відповідна ліцензія.

На проводовому мовленні "Українське радіо.Луцьк" можна слухати лише в обласному центрі. У Луцьку - 3 300 абонентів, каже продюсер Волинської філії Костянтин Лоцман. У ФМ-діапазоні - по всій Волині радіо для слухачів працює у звичному режимі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Укртелеком»дніще.Чотири дні не було інтернету. А внас вихідний.А у нас дистанційні екзамени.В конторі 41 рік а тарифи зросли.Супер.
Відповісти
Брешуть більше ніж Сірко!
"Ця послуга стала збитковою для товариства". "Збитковість" має пояснення: укртелеком ні одної копійки не вклав в провідне радіо, розігнав всіх спеціалістів які ще могли якось доглядати совітські зламки, наголошую зараз практично в штаті нема ні одного спеца по радіо. Яка ціна за радіотрансляцію? А ціна цікава - 50 (ПЯТДЕСЯТ) Грн. Підняли ціну навіть не захекалися. Фактично, по інциативі укртелекома, відрізана від інформації сама незахищена частина населення - сільські пенсіонери! Плюс "На проводовому мовленні "Українське радіо.Луцьк"" тільки не вірю що в Луцьку є ще 3300 абонентів. Якщо є то вкажіть по номерах будинків - поімено. Ось що виходить - радіо Луцьк ніби віщує для 330 абонентів. Ганьба! І ще є нова вежа а а європейского DAB немає! Якого дрина ви чекаєте?
Відповісти
Та кому цей анахронізм потрібен? Краще інтернет підключіть
Відповісти
Років через 40 Інтернета в сьогоднішньому розумінні НЕ БУДЕ ІСНУВАТИ! У Вас будуть ті самі проблеми з якими зіткнулися нинішні пенсіонери. Уявіть себе в похилому віці та проникніть драматичністю ситуації... 3-д інтерфейс ще чіп на руці а очі вже трішки не добачають, руки трішки незграбні а внук немає часу. Ще одна особливість провідного радіо - воно говорить зрозумілими категоріями та "поняттями" для людей похилого віку. Скільки часу Ви приділяєте дідусеві та бабусі, а наскільки Вас вистачає щоб вислухати історіїї їх життя кожен день? Лише провідне Радіо спроможне говорити цілий день в доступній формі...якось так.
Відповісти
Останні новини
У волинських селах тисяча абонентів залишилися без проводового радіо. ВІДЕО
11 січень, 2021, 23:23