В уряді напрацювали два шляхи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення

В уряді напрацювали два шляхи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення
Під час наради з керівництвом Міненерго, НАК «Нафтогаз», НКРЕКП, Оператором ГТС та представниками Офісу Президента напрацювали два підходи, які мають допомогти суттєво знизити тарифи на газ для населення.

Про це повідомив на своїй сторінці у фесбуці прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Перший підхід — це формування тарифів на газ за формулою «ціна на європейських хабах «мінус» транспортування газу до України», який пропонує Міністерство енергетики. Крім того, пропонується тимчасово обмежити маржу для газопостачальників.

"Очікуваний результат: суттєве зниження тарифів і нівелювання спроб спекулянтів зберегти надприбутки в умовах формування нових європейських правил", - написав прем'єр-міністр.

Другий підхід, який пропонує державна компанія «Нафтогаз», — це посилення конкуренції на ринку шляхом обов’язкової публікації всіма газопостачальними компаніями свого річного тарифу на газ, як це вже робить «Нафтогаз». Крім того, пропонується, аби газопостачальні компанії почали активно конкурувати за базу споживачів, що призведе до зниження тарифів у межах відкритих торгів. Очікуваний результат: посилення конкуренції та, як наслідок, суттєве зменшення платіжок для українців.

Також за результати наради з відповідальними відомствами сформували механізм, який дозволить зменшити ціну на транспортування газу. За словами Дениса Шмигаля, НКРЕКП терміново починає ретельну перевірку всіх газопостачальників, які на сьогодні мають найвищі тарифи на цю послугу.

Також він додав, що з 11 січня в Україні 3,1 млн домогосподарств отримують субсидії для оплати комунальних послуг. Середній розмір нарахувань, наприклад за листопад 2020 року, становив 1,6 тисячі гривень. Це майже на 250 грн більше, ніж у 2019 році. В окремих регіонах середній розмір субсидії за рік зріс на 300-500 грн щомісячно. Це зменшує навантаження на сімейні бюджети найбільш незахищених верств населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Але Зеленський просить український народ, щоб цю всю зиму ще треба поплатити за газ по старим тарифам 8.95 за 1 куб. + вже збільшена по трубах доставка газу до лічильника, бо зовсім грошей немає у держави. А обійцяє президент, що вже точно тарифи на газ переглянуть на наступну зиму 2021/22 роки.
Відповісти
Яке відношення має президент до уряду і тим паче до газу-НІЯКОГО.Але всі хочуть царя і "шару"-дзузьки,платіть по повній,або думайте і аналізуйте,якщо спроможні боріться,хоча до кого це...пора відбирати житло і це буде,не тремтіть...борги зашкалюють,а платити доведеться.Бомжі Нью-Йорка вам заздрять...
Відповісти
А де той,що "ніби мер",яка позиція???Чи застряг разом з "феодалом" в снігах Швейцарії.Ніби ні,вишивав хрестиком..."господарник"...готує місто до снігопадів.Покажись нам,лучанам.
Відповісти
Останні новини
В уряді напрацювали два шляхи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення
12 січень, 2021, 13:17