Знаменитий світязький вугор незабаром зникне?

Знаменитий світязький вугор незабаром зникне?
Востаннє Світязь зариблювався мальком вугра в 1984 році, тому зменшення кількості цієї риби в озері - закономірне, - вважає голова Шацької райдержадміністрації Володимир Найда.

"Хто би там що не говорив, а вугор тут сьогодні не розмножується. Він може появитися тут якимось надприродним шляхом. Хоче – це гіпотеза, яка нічим не доведена", - розповів він Волинській правді.

Чиновник пояснив, що зариблення не проводять, бо недостатньо фінансів для цієї дороговартісної процедури.

"Раніше це була справа держави, яка й мала монополію на промисловий вилов цієї рідкісної риби. А тепер промисловий вилов заборонений на території парку. Запускати вугрі, щоб їх ловили браконьєри – держава такого собі не може дозволити. Ресурсів для зариблення немає", - мовив посадовець.

Також він відзначив: якщо ви купуєте на ринку свіжий вугор, то він - світязький.

"Бо свіжих сюди точно ніхто не завозить. Його можна купити в парку. Вони мають певний ліміт, виловлюють та реалізовують. Копчений вугор – фактично весь привозний. Я б його за такі гроші не купував. Він не має коштувати тих грошей, за які продають", - розповів Найда.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Світязь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щось цей найда вже довго займає цю посаду мабуть добре л...же ой працює. ой добре працює.
Відповісти
НЕ зникне вугор. Навіть якщо місцеве бидло, яке себе місцевими бізнесменами (а вони думають - БЛАГОДЄТЄЛІ землі),ради потіхи громити землю цю будуть. ПРИРОДА сильніша за цих. Все буде. Допомога наша в нашій НЕБАЙДУЖОСТІ !
Відповісти
Цей же Найда і прикриває головного браконьєра Солов'янчика, який зі своїм зятем Сіжуком кришують всіх "рибаків" на Світязі. Сам рибак, знаю що кажу.
Відповісти
Останні новини
Знаменитий світязький вугор незабаром зникне?
29 липень, 2013, 19:00