До США звернулися з проханням покарати Україну за піратство

До США звернулися з проханням покарати Україну за піратство
Міжнародний альянс інтелектуальної власності звернувся до Торгової палати США з проханням зняти з України преференції безмитного ввезення окремих груп товарів - подібне рішення альянс прийняв у зв'язку з високим рівнем піратства в Україні.

За інформацією ТСН, рішення Торгової палати США буде залежати, зокрема, від того, чи потрапить Україна в список особливої уваги, який буде опубліковано в середині лютого 2012 року.

Як свідчать дані «Агентства інтернет-прав», Україна попередньо внесена до цього списку. В 2006-му це коштувало країні $ 75 млн. 2012 року сума може зрости ще на $ 39 млн (за експертними оцінками, в 2010 році Україна отримала преференцій від США на $ 39 млн, в 2008, коли була в списку країн з меншим рівнем піратства - на $ 105 млн).

В 2011 році Україна вже була в списку особливої уваги IIPA, але тоді Торгова палата не прийняла ніяких санкцій. В цей раз, ризик втратити преференцій безмитного ввезення набагато вище, вважає представник IIPA Ерік Шварц.

«Рівень піратства в Україні надзвичайно високий, найвищий в Європі і закривати на це очі більше немає можливості. Зараз міжнародні зусилля спрямовані на зниження числа контрафактної продукції в світовій економіці і Україна або включається в цей процес, або проти неї висуваються торгові санкції», - говорить він.

На думку IIPA, основною перешкодою для ефективної боротьби проти інтернет-піратства є Закон України «Про телекомунікації», де ідеться, що інтернет-провайдери «не несуть відповідальності за зміст інформації, переданої через свої мережі».

Стаття 38 говорить, що провайдери можуть відключити кінцевих користувачів від інтернету, або заблокувати доступ до сайтів, тільки з постановою суду.

Як відомо, 31 січня міліцією було закрито файлообмінний ресурс EX.UA. Правоохоронні органи стверджують, що ресурс порушував законодавство про захист авторських прав, хоча співробітники сайту певні, що всі питання з правовласниками законодавчо врегульовані.

Після закриття EX.UA користувачі інтернету на знак протесту масово атакували сайти МВС, Президента, уряди, Партії регіонів, Нацбанку, СБУ тощо.

2 лютого міліція відкликала вимогу про блокування порталу EX.UA, а 3 лютого веб-ресурс частково відновив свою роботу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До США звернулися з проханням покарати Україну за піратство
10 лютий, 2012, 15:38