У Києві – бум велокрадіжок. ВІДЕО

У Києві – бум велокрадіжок. ВІДЕО
В одному з мікрорайонів Києва за липень викрали понад 50 велосипедів.

У столиці злодії діють з особливою зухвалістю: відкрито, іноді ледь не на очах у батьків, забирають велосипеди в дітей, - йдеться у сюжеті ТСН.

Велосипедні злодії тримають у страху один із житлових масивів столиці. Двоколісний транспорт крадуть за однією і тією ж схемою: цуплять просто серед білого дня і нахабно забирають у дітей.

"Свекруха відволіклася на хвилини дві, і в цей момент вкрали. Чоловік, 30 років десь, він підійшов до сина: "Я з міліції, можна подивитися номер на рамі?" - розповіла мама ошуканого 10-річного хлопчика Надія Мельничук.

У міліції кажуть, що велокрадії геть знахабніли. Лише за липень і лише в одному районі вони поцупили півсотні роверів.



"Половина - це крадіжки велосипедів у дітей, відкрита крадіжка. Були випадки, що дитина знаходилась біля одного з батьків, просто підходив дорослий чоловік, забирав і відштовхував <батьків>", - повідомила речниця міліції Юлія Давиденко.

Правоохоронці опитали пограбованих і складають фоторобот зловмисника. Один із підозрюваних - безпритульний громадянин Росії.

Збентежені батьки дітей з велосипедами, навіть підлітків, одних надвір не випускають. Досвідчені ж велосипедисти посилюють охорону свого транспорту. Так, киянин Себастьян має на своєму ровері не лише два спеціальні замки для парковки, а й сигналізацію.

"Сигналізація у мене є, це відлякує більшість крадіїв. Досить трошки доторкнутись, і вже сигналізація спрацьовує", - продемонстрував Себастьян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.