У паспортному столі Луцька, неначе в катакомбах. ВІДЕО

У паспортному столі Луцька, неначе в катакомбах. ВІДЕО
Колишній луцький паспортний стіл, а нині міське управління міграційної служби, порівнюють з катакомбами.

Заповнювати документи тут доводиться в напівтемряві на колінах, сидіти – навприсядки, а в черзі стояти півдня, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Таблички, яка б вказувала, що тут знаходиться державна установа на стіні будинку немає. Проте, є вивіски перукарні та банку. У приміщенні темно, немов в катакомбах. Лампи на стелі не працюють.

Коридори вузькі, розминутися майже неможливо. Стелю і стіни поїв грибок. В кінці коридору – «архітектурне диво», сходи які ведуть в стіну. Саме в такому приміщенні знаходиться міська міграційна служба.

Найбільша черга до кабінету 107. Тут випусують і приписують осіб. Люди стоять по кілька годин на ногах, без можливості будь-де присісти.



Начальник Луцького міськвідділу міграційної служби Микола Консевич розповів, що паспортний стіл тут більше десяти років, проте, на початку 2013-го року службу реорганізували в управління державної міграційної служби: «В луцькому міськвідділі державної міграційної служби штатна чисельність 9 чоловік. За день проходить приблизно 300-400 людей».

Коли людям зроблять нормальні умови для праці начальник не знає. У головному управлінні міграційної служби Волині пояснили, що над вирішенням проблеми працюють. В управлінні знайшли приміщення, яке буде відповідати всім вимогам. Воно знаходиться на території колишнього військового містечка. Туди планують перенести і головне управління міграційної служби, і міське і районне.

Перший заступник начальника Управління ДМС у Волинській області Олексій Чернишев зауважив: «Це вулиця Стрілецька. На сьогоднішній день документи знаходяться в Києві на розгляді в Міністерстві оборони».

Проте, скільки буде коштувати переселення управління та ремонт приміщення Олексій Чернишев не розповідає.

Що ж до величезних черг, то заступник начальника пояснює це так: «На сьогоднішній день є проект розпорядження Кабміну на збільшення загальної кількості працівників Державної міграційної служби в цілому по Україні на 1500 осіб. Це пов’язано з тим, що рік назад був ще підрозділ контролю за нелегальною міграцією, після реформування він відійшов до міліції. Замість цих людей нам ще не дали працівників».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А благодійні внески, які позиціонуються "для покращення матеріальної бази"?
Відповісти
Какая держава - такие коридоры.........народец нужно держать пригнюченым и придавленым, чтоб чувствовали своё место в стаде
Відповісти
За півтора року на посаді начальника УДМС в області тюремний пенсіонер здирник Воробей О.В.нічого для становлення міграційної служби в області не зробив і не зробить.Хай він зїздить у сусідні області Рівненську або Львівську, де керівники його рівня повідкривали нові приміщення, зробили євроремонти паспортних столів, Виникає запитання,Чому на нелюдські умови в Луцькому паспортному столі та бездіяльність Воробя не реагують керівництво областіта міста.
Чому паспортно-візові послуги не надаються через "хвальоний" ЦНАП в м.Луцьку з метою подолання корупції, Тільки в паспорному столі Луцька за вклеювання фото у внутрішній паспорт громадянина України незаконно здирають 50 грн, хоча ця послуга безкоштовна.Про факти корупції,шахрайства і здирницва в міграційній службі неодноразово писали ЗМІ та є приписи прокуратури області.
Відповісти
Останні новини
У паспортному столі Луцька, неначе в катакомбах. ВІДЕО
30 липень, 2013, 09:34