У Польщі українцеві за побиття чоловіка дали майже 2 роки тюрми

У Польщі українцеві за побиття чоловіка дали майже 2 роки тюрми
Апеляційний суд у Кракові виніс остаточний вирок українцеві, який вдарив поляка в обличчя.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на dziennikpolski24.pl, 1 рік та 8 місяців має відсидіти у в’язниці громадянин України за вчинене правопорушення.

Інцидент трапився ще у 2018 році. Тоді перед одним із хостелів сильно п'яний громадянин Польщі, якого раніше виселили звідти через неплатежі та крадіжки, словесно образив 40-річного українця. Той у відповідь вдарив його одни раз в обличчю. Від удару поляк впав на землю і на мить втратив свідомість. Його відвезли до лікарні з переломом носа та серйозною черепно-мозковою травмою. Лікарям довелося робити операцію.

Судовий медексперт заявив, що травми чоловіка могли бути спричинені падінням, а не самим ударом, однак справа дійшла до суду. Там постраждалий всю вину звалив на українця, описуючи його як агресивного чоловіка, якого боялися навіть співвітчизники. Себе ж представив як спокійну людину, яка не зловживає алкоголем. Але свідки розповіли інше, вказавши, що саме він є пияком та часто провокував конфлікти.

Окружний суд у Кракові засудив громадянина України до 3-х років в’язниці за заподіяння серйозної шкоди здоров’ю потерпілому. У того після падіння виникли проблеми зі слухом. Водночас суд відмовив позивачеві у виплаті компенсації, зазначивши, що саме поляк спровокував інцидент.

Незадовго до оголошення вироку громадянин Польщі помер. Українець натомість оскаржив рішення суду. В апеляційній інстанції перекваліфікували кримінальну статтю й зменшили вирок громадянину України до 20 місяців позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Капєц і ніяких побратимів в суді не було, ніхто не кричав ганьба і т.д. і т.п. Ндаааа вам до нашої демократії ще рости і рости. Цеж де таке бачено вдарив людину повалив на два роки до в‘язниці, як не демократично.
Відповісти
Останні новини
У Польщі українцеві за побиття чоловіка дали майже 2 роки тюрми
18 січень, 2021, 17:37