Повідомили, чому новозбудований дитсадок у селі Крупа досі не здали в експлуатацію. ВІДЕО

Повідомили, чому новозбудований дитсадок у селі Крупа досі не здали в експлуатацію. ВІДЕО
Дошкільний навчальний заклад у селі Крупа Підгайцівської ОТГ не запрацював до нового року, як анонсував президент Володимир Зеленський під час візиту на Волинь в липні минулого року.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

В дитсадку, який зводили в рамках програми "Велике будівництво" досі тривають ремонтні роботи, а майстри ліквідовують підтоплення підвалу і лагодять систему опалення.

Коли дитсадок здадуть в експлуатацію Суспільне запитало в заступника голови облдержадміністрації Ігоря Чуліпи. Зі слів посадовця, усі кошти, які були передбачені проєктом - виділені. Затримка - у приладах обігріву.

"Коли приїжджав президент, інспектував будівництво з головою ОТГ, то він був готовий на 80%. Зараз прилади обігріву, які там є не відповідають проєктний потужності, щоб обігріти заклад", - сказав Ігор Чуліпа. На нові котли потрібні додаткові кошти. Нині ведуть консультації з головою ОТГ.

Дошкільний заклад розрахований на 105 місць, - розповіла директорка Ірина Нестер. В закладі вже давно склали списки дітей. Від батьків вже надійшло 60 заяв. Передбачені 35 робочих місць, але поки ні дітей, ні вихователів у ДНЗ немає, усі чекають на завершення ремонту.

Наразі будівельники та ремонтники вирішують питання з підтопленням підвалу. Через це у деяких приміщеннях мокрі стіни, на підлозі пошкодився паркет.

"Побачили, в якому стані стіни зовнішнього фундаменту майже усі були підтоплені, або неякісно зробили гідроізоляцію, або вона в такому стані, що неможливо її далі експлуатувати", - каже заступник голови Підгайцівської сільради Леонід Гроголь.

Нині готовність об’єкта 99 %, - каже представник забудовника Олександр Плоцедим.

"Були невеличкі протічки води у підвалі, бо є водостічна система, в проєкт не закладений відвід води від будівлі, ми вже самі це зробили", - каже він.

Щодо опалення, то зі слів представника забудовника, при температурі на вулиці -16, в приміщенні +19 - +24. Каже: працював один котел із двох, а сама котельня замовлена згідно з проєктною документацією.

Документи на будівництво дошкільного навчального закладу розробили у 2012 році, приступили до роботи у 2019, - розповів голова Підгайцівської громади Юрій Семенюк. Каже: вартість робіт майже 39 мільйонів гривень, це кошти з ДФРР і 10% - гроші з бюджетів місцевих громад.

Нагадаємо, ДНЗ у селі Крупа - один з об'єктів "Великого будівництва" на Волині, який оглянув президент. Перший робочий візит Зеленського на Волинь відбувся в липні. Тоді президент анонсував, що заклад запрацює найближчим часом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли все добре, то Розумовський, а коли ні , то представник, ще не здали а вже тече, отак будує все Розумовський і ко, вміють тільки бюджет дерибанити, не стидаються навіть дитячі кошти кроїти
Відповісти
Останні новини
Повідомили, чому новозбудований дитсадок у селі Крупа досі не здали в експлуатацію. ВІДЕО
20 січень, 2021, 21:19