Прокат авто: як обрати найкращий варіант?*

Прокат авто: як обрати найкращий варіант?*
Оренда автомобілів – дуже популярна послуга у багатьох країнах, зокрема в Європі. В Україні вона також активно розвивається; але для багатьох і сьогодні взяти машину напрокат – це щось дивне та незвичне. Орендований автомобіль може дуже допомогти у подорожах, роботі або повсякденному житті; проте, щоб не розгубитися та знайти вигідний і безпечний варіант, потрібно знати деякі деталі. Декілька рекомендацій для нас підготував український сервіс оренди авто 7Cars.

Як не дати себе обдурити під час оформлення оренди


Трапляються випадки, коли недобросовісні компанії замовчують важливі дрібниці під час укладання договору. Наприклад, це можуть бути обмеження кілометражу пробігу на день, недоліки кузова або технічної частини авто, регламентований час повернення автомобіля чи обов'язкове миття машини перед поверненням. Тому перша порада – обов’язково ознайомлюйтеся з договором, перш ніж забрати автомобіль.

Ліміт пробігу на день може становити від 100 до 500 км. Уточнюйте цей момент: перевищення цієї цифри призведе до штрафів із боку компанії. Також важливо й те, що невикористаний ліміт може «згоряти», а може й переходити на наступні дні оренди. Звичайно, другий варіант зручніший.

При огляді авто варто звернути увагу на всі його частини – від дисків до даху, а також на ті місця, де можливі підтікання технічних рідин. Якщо побачите якісь пошкодження – перевірте, чи зафіксовані вони в договорі. Інакше під час повернення авто їх появу можуть списати на вас та накласти штраф.

Найчастіше договір укладається до певного часу (наприклад, до 17:00 ви зобов'язані повернути авто). Звичайно, 10 хвилин затримки вам часто можуть пробачити, а от годину – вже навряд чи. Бувають і такі випадки, коли не дуже чесні прокатники можуть запропонувати вам приїхати пізніше (наприклад, о 22:00), а офіс у цей час буде вже зачинений.

Що ж до миття або навіть хімчистки салону, то вимагати ці процедури від клієнта – рідкісний випадок, але, щоб не бути обдуреним, краще і уточнити цей момент.

Не соромтеся ставити запитання при оформленні договору, адже це застрахує вас від зайвих витрат!

Чому вибір компанії такий важливий?


Репутація фірми – важливий показник для автопрокату: якщо вона застосовує шахрайські методи чи надає неякісні авто, то цей факт швидко стане відомим. Водночас, доволі часто люди не дивляться на рейтинг організації, не читають відгуки, або взагалі заходять у перший-ліпший салон. Найчастіше таке відбувається під час відпочинку або подорожей за кордоном, оскільки там інша мова, і пошук інформації часом стає проблематичним. У такій ситуації можна проконсультуватися в будь-якому готелі, із зустрічними мандрівниками або у знайомих, які вже бували в цій країні.

Ще один важливий фактор – це страховка авто. Найкращий варіант – коли автомобіль повністю застрахований, особливо під час закордонних поїздок: на дорозі трапляється всяке, і винуватцем може бути хто завгодно, а платити будете ви. Простіше віддати трохи більше за оренду за рахунок страхування, ніж потім покривати витрати на ремонт дорогого авто з власної кишені.

Як підібрати авто під свої потреби


Для початку потрібно визначитися з вашою метою оренди. Якщо поїздка планується з великою компанією або з дітьми на значні відстані, то краще взяти автомобіль із широкою та довгою базою (наприклад, універсал), просторим салоном, великими колесами і низьким кліренсом. Ним буде легше керувати на трасі.

Якщо ж автомобіль орендується на короткий термін, для поїздки по місту або у справах, то найкраще підійде автомобіль з маленьким об'ємом двигуна, невеликими колесами – для зниження витрат палива та для зручності в міському середовищі.

Позашляховики краще обирати для поїздок по складній місцевості – у гори, ліс тощо. Також вони будуть актуальні для зимового сезону, у сніг чи ожеледицю. Проміжний варіант – невеликі кросовери: вони споживають не так багато палива, але все одно мають кращу прохідність, ніж звичайні авто.

На курортах краще обрати незвичайний автомобіль: наприклад, кабріолет, купе чи будь-яку іншу стильну модель із яскравим дизайном, або просто щось з автомобільної класики. Завдяки такому авто ваша подорож запам'ятається вам набагато краще. Схожим чином можна обирати машину і для оренди на весілля чи інші святкування, але тут – іще більший простір для фантазії.

Підсумуємо:

  • уважно ставтеся до вибору компанії для оренди;

  • ретельно вивчайте договір прокату авто, запитуйте співробітників про незрозуміле та оглядайте саму машину;

  • подумайте, для чого саме вам потрібна машина, та оберіть модель відповідно до цих потреб.

  • Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.