Фермер з Волині вирощує особливу моркву

Фермер з Волині вирощує особливу моркву
Фермер Руслан Хомич з Рожищенського районі Волинської області вирощує солодку моркву. Сік, вироблений з неї було, відзначили на міжнародній сільськогосподарській виставці «Зелений тиждень» у Берліні: за екологічність, якість та високі смакові якості.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

На думку фермера, чимала заслуга смаку – у підживленні мікродобривами. Зокрема, на моркві він застосовував Мікро-Мінераліс (Овочеві) із розрахунку 3 л на 2,5 га площі. Це комплексне мікродобриво містить сполуки заліза, цинку, міді, бору й молібдену. Серед його переваг – здатність пришвидшувати процес цвітіння рослин, сприяти збільшенню кількості зав’язі й зниженню нітратів у плодах; поліпшувати лежкість продукції під час зберігання та позитивно впливати на її смакові якості.

«Наша морква завжди має бути солодкою», – сказав Руслан Хомич.

Фермер багато років вирощує овочі, хоча торік під них відвів меншу площу: близько 3 га під картоплю, 3,5 га під столові буряки, приблизно по 2 га під моркву і капусту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А навіщо сприяти цвітінню моркви?
Відповісти
На жаль,шановні, Рожищенського району, вже давненько як такого немає. Ліквідований.Тепер це все один великий Луцький район.
Відповісти