Оприлюднили відео аварії автобуса з Волині на Житомирщині

Оприлюднили відео аварії автобуса з Волині на Житомирщині
В інтернеті з'явилося відео дорожньо-транспортної пригоди, в яку потрапив мікроавтобус з Волині в Житомирській області.

Відео, зняте на реєстратор, опублікував Zhitomir.info.

Нагадаємо, в ДТП, яка сталася 17 липня, постраждали семеро людей.

Водія маршрутки суд вирішив не затримувати, а троє людей ще й досі перебувають у важкому стані в обласній лікарні.

«Наслідки тяжкі. Троє потерпілих у тяжкому стані перебувають досі на стаціонарному лікуванні в обласній клінічній лікарні», - розповідає начальник відділу розслідувань ДТП слідчого управління УМВС України у Житомирській області Олександр Семенюк.

За кермом автобуса був водій з 35-річним стажем. Одразу після аварії він переконував, що не порушував правил, а з керуванням не впорався, бо його підрізала «Таврія». Втім, правоохоронці переконані – ДТП сталася через неуважність водія.



«Автомобіль «Таврія» рухається попереду в попутному напрямку. Не створює ніяких перешкод і йде перекидання. Причина ДТП – відволікання від керування транспортним засобом, недотримання безпечної дистанції до автомобіля, який рухається попереду», - прокоментував запис відеореєстратора Олександр Семенюк.

Даючи свідчення, водій переконував, що керував машиною у тверезому стані, але після аварії випив пляшку пива. Та пасажири припускають - він таки був напідпитку або сів за кермо дуже стомленим.

Щоб запобігти аварії, пасажири мали змусити водія зупинитися і викликати співробітників ДАІ, – кажуть правоохоронці. А ще радять людям користуватися лише рейсовими автобусами і уникати підприємців, які здійснюють нерегулярні перевезення.

«Потрібно брати квитки в автовокзалах, спеціалізованих пунктах. Регулярні перевезення контролюються, а нерегулярні – він собі вночі виїжджає, не виспався той водій, його ніхто не контролює», - каже начальник відділу автотехнічної інспекції Олександр Дергачов.

Доки справу розслідують, співробітники міліції подавали клопотання про тимчасове позбавлення прав і тримання водія під вартою. Суд клопотання не задовольнив і відпустив підозрюваного. Наразі прокуратура готує апеляцію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одне ясно - винна водія.
Відповісти
Водій не був пристебнутий, подушка відшвирнула його у салон
Відповісти
Даі та державтотрансінспекція перевірили стан справ у "Луцьк - експрес" ???
Відповісти
Останні новини
Оприлюднили відео аварії автобуса з Волині на Житомирщині
30 липень, 2013, 12:12