Гроші для ядерної безпеки Волині знайдемо, ‒ Башкаленко

Гроші для ядерної безпеки Волині знайдемо, ‒ Башкаленко
На Волині тільки 3 з 5 автомобільних пунктів пропуску обладнані системою контролю радіоактивних джерел, а для інших двох ще треба 200 тисяч гривень.

Про це йшлося 30 липня під час засідання обласної комісії з техногенної безпеки.

Як розповів начальник державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук, нині системою радіоактивного контролю обладнані автомобільні пропуски в Ягодині, Устилузі та Домановому. У пропусках в Дольську і Шацьку такі системи не встановлені.

За його словами, апаратура для цих двох пунктів є, але потрібно приблизно 100 тисяч гривень, аби встановити, принаймні, одну. Встановленням займається харківська фірма-виробник.

Перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Башкаленко заявив, що він збирається зв’язатися з виробником і переговорити щодо дешевшого встановлення обладнання.

Як відомо, обладнання пунктів пропуску на кордоні передбачене указом Президента України.

Як розповів заступник начальника Північно-західної Державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України Валерій Бондарчук, щороку у Волинській, Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій областях виявляють до 15 радіоактивних джерел. На кордоні – менше. У 2013 році був тільки один випадок у Ягодині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гроші для ядерної безпеки Волині знайдемо, ‒ Башкаленко
30 липень, 2013, 12:49