Особливості вибору інтернет-провайдера: швидкість і масштаби*

 Особливості вибору інтернет-провайдера: швидкість і масштаби*
Інтернет в будинку - це не тільки головний засіб зв'язку, а й спосіб доступу до якісного телебачення, корисної інформації та навіть системі контролю будинку. Уявити сучасне житло без нього просто неможливо.

Підключити інтернет можна у провайдера https://www.it-tv.org/inet. Але як зрозуміти, що компанія надає дійсно якісні послуги? І яким провайдерам краще довіряти - локальним або загальнонаціональним?

Підключення і його якість


При виборі провайдера і тарифного плану варто уточнити декілька моментів, які стосуються інтернет-з'єднання. По-перше, необхідно розібратися, яку максимальну швидкість пропонує компанія і яка реальна швидкість з'єднання. Цей момент має велике значення, оскільки від нього безпосередньо залежить зручність використання Інтернету.

Хороші провайдери пропонують кілька тарифних планів з різними швидкостями на вибір. Вся справа в тому, що для роботи і домашнього використання можуть знадобитися різні варіанти з'єднання. Так навіщо переплачувати в побутовому тариф за професійні умови? Краще підібрати хороший домашній варіант.

Швидкості в 1 Гб/с цілком достатньо, щоб комфортно використовувати домашній Інтернет. Вона дозволяє дивитися і завантажувати великі фільми, спілкуватися в месенджерах і соціальних мережах по відеозв'язку без збоїв і перешкод. Але для роботи багато хто воліє більш високу швидкість підключення тому, що доводиться регулярно працювати з завантаженням і розвантаженням великих файлів або проектів.

По-друге, варто дізнатися, наскільки підключення стабільно. Немає сенсу оплачувати швидкий Інтернет, якщо його швидкість і якість передачі сигналу постійно змінюються. Такий варіант не підходить ні для побутових умов використання, ні для роботи. Хороший провайдер гарантує стабільність і максимально швидко усуває всі неполадки.


Загальнонаціональний і локальний провайдер?


Майже у всіх містах країни працюють провайдери загальнонаціонального і локального масштабу. Кожен варіант має свої переваги. Загальнонаціональні корпорації виграють за рахунок свого масштабу. Вони обслуговують величезну кількість клієнтів щодня, тому процес роботи налагоджений до дрібниць. Такі компанії завжди можуть забезпечити повноцінне технічне обслуговування і клієнтську підтримку.

Також варто відзначити, що загальнонаціональні корпорації пропонують приблизно однакові умови для всіх регіонів, що теж непогано. І в мегаполісах, і в невеликих містах люди можуть використовувати швидкий Інтернет.

Але великі підприємства мають свої недоліки:

  • вартість підключення і обслуговування може бути вище, ніж у локальних;

  • через велику кількість користувачів Інтернет може бути нестабільним;

  • не завжди великий масштаб означає якість.


  • Локальні інтернет-провайдери можуть виявитися хорошим варіантом відразу з кількох причин. По-перше, вони пропонують більш вигідні тарифні плани. За швидкісний Інтернет оплата буде менше, ніж у загальнонаціонального. Все це можливо саме завдяки постійній конкуренції.


    По-друге, локальні компанії можуть швидше оновити обладнання та запустити передову технологію, оскільки працюють з відносно невеликою кількістю клієнтів. А це дуже важливо в світі, де технології розвиваються дуже швидко.

    Деякі компанії працюють тільки в певних районах мегаполісів і приділяють максимальну кількість уваги своїм користувачам. При цьому, якість і швидкість підключення можуть не відрізнятися або навіть бути краще, ніж у великих провайдерів.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.