Викладачка столичного університету назвала Україну американською колонією. ВІДЕО

Викладачка столичного університету назвала Україну американською колонією. ВІДЕО
Викладачка філософії й культурології Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко потрапила у скандал, через свої висловлювання про Україну і українську мову.

Також, на думку Євгенії Більченко, в Україні триває «громадянська війна». Професорка Євгенія Більченко опублікувала в соцмережі допис, де розкритикувала перехід сфери обслуговування на українську мову й назвала її «спухлим лімфатичним вузлом», - пише zaxid.net.

«А цей закон – лише ланка ланцюга, черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії. Боляче дивитися, як налякано перелаштовується під новий маразм мій бідний непереможний народ», – написала викладачка в соцмережі.

Її слова викликали обурення серед студентів факультету української філології.

«Ми як факультет української філології, для нас ця тема дуже болюча. Це нормально, коли українською мовою говорять в Україні. І ми знаємо, що Євгенія Більченко викладає українською, тобто ми не засуджуємо її за лекції. Нас обурив той факт, що вона висловлюється так щодо української мови і взагалі щодо закону», – сказала голова студентського парламенту факультету української філології та літературної творчості ім. Малишка НПУ ім. Драгоманова Софія Денисюк.

Після допису філологів у соцмережах інші студенти й випускники заявили, що це не перший скандал із професоркою. Раніше Більченко стверджувала, що на сході країни не російська агресія, а громадянська війна. Такі думки висловлювала навіть у парламенті Чехії. Там же Небесну Сотню називала "так званою". Хоча сама була учасницею Революції гідності й раніше не приховувала цього. Але згодом свої погляди змінила і в ефірі телеканалу терористичної «ДНР» вибачалася перед бойовиками.

Більше про Євгенію Більченко та її позицію розповів громадський активіст Сергій Стерненко, навівши як докази низку відео.

Сама Більченко одразу ж відреагувала на скандал. Заявила про цькування і про те, що за законом її не можуть звільнити лише за те, що має власну думку. І навіть звернулася до президента.

Через скандал по обіді в понеділок, 25 січня, в навчальному закладі зібрали нараду.

Впродовж кількох годин в університеті тривало закрите засідання, на якому намагалися вирішити, як діяти у цій ситуації. Та остаточного рішення так і не прийняли. Питання виноситимуть на засідання вченої ради.

Тим часом студентка першого курсу цього ВНЗ Марія Прошковська попросила відрахувати її з університету через відсутність реакції закладу на проблему.

«Я пройшла Революцію Гідності, допомагала армії і цивільним, виховую свого сина в повазі і любові до України, а тому просто не можу вчитись далі у Євгенії Більченко та в університеті, який паплюжить всі принципи державної вищої освіти і на 7 році війни закриває очі на подібні резонансні речі», – заявила студентка.

Ректор університету наразі не звільнив Більченко. Сама ж викладачка вважає, що він перебуває «під тиском радикалів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
? Така вже толерантна.
Відповісти
На палю скотиняку!
Відповісти
Мусить знати більше інших.
Відповісти
Те, що вона зубата і проросійська не дає права цькувати пані професорку за її політичні погляди.
Думаймо.
Відповісти
сірожа стерненко - гі...юк ще той. Хоча, як на мене, тут всі згадані персонажі трошки "в порядку" (Стерненко, Прошковська, Більченко).
Відповісти
А в чём ей вина? И есть ли вина. Человек Имеет свою точку зрения. У Вольтера есть фраза -"Я не согласен ни с одним словом, которое вы говорите, но готов умереть за ваше право это говорить" Это один из основных принципов демократии. Судя по ситуации, а также по комментариям демократией на Украине и не пахнет. По моему, уже пора проводить денацификацию.
Відповісти
Проведемо обов'язково - після визволення Криму і ОРДЛО місцеве населення не буде мати права 25-30 років голосувати і бути обраними.
Відповісти
СБУ за нею вже плаче.
Відповісти
Останні новини
Викладачка столичного університету назвала Україну американською колонією. ВІДЕО
26 січень, 2021, 04:22