У мерії пояснили, чому зрубали ялинку біля РАЦСу у Луцьку

У мерії пояснили, чому зрубали ялинку біля РАЦСу у Луцьку
Унаслідок пошкодження через негоду довелось видалити ялину біля РАЦСу у Луцьку.

Про це інформують на сайті мерії.

Нагадаємо, у одній зі спільнот у фейсбуці користувачі висловили обурення щодо видалення ялин поблизу РАЦСу. Мовляв, безпідставно нищать дерева.

Утім, у мерії кажуть, що в ніч з 25 на 26 січня цього року у наслідок негоди на площі перед приміщенням РАЦСу пошкодилося семиметрове дерево породи ялина. Ялина під впливом поривів вітру відхилилась від вертикальної осі з оголенням кореневої системи.

З метою недопущення аварійної ситуації та попередження загрози падіння і травмування людей прийняли рішення видалити аварійне дерево на підставі акту обстеження. Вранці 28 січня дерево зрубали працівники КП “Парки та сквери м.Луцька”.

"Крупномірні ялини перед приміщенням РАЦСу вже неодноразово падали і вивертались з коренем, оскільки досягли критичних розмірів і на відкритому просторі є не захищеними перед стихією. Маючи поверхневу кореневу систему вони, як правило вивертаються та падають", - прокоментувала ситуацію начальник управління екології Оксана Лисак.

Навесні на місці втраченого дерева проведуть поновлюючу компенсаційну посадку насаджень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Біля стовбурів тих ялин треба зробити металевий каркас зі сваїв щоб укріпити і зберегти їх. Це вже не перша ялина падає . Невже наші служби не можуть нічого вдіяти , окрім як зрізати таку красу
Відповісти
Невже наші служби не можуть нічого вдіяти щоб укріпити ті ялинки, окрім тільки як зрізати таку красу . Це вже ж не перша ялинка падає.
Відповісти