Незаконні рубки дерев: на Волині посадовцю одного із державних лісгоспів повідомили про підозру

Незаконні рубки дерев: на Волині посадовцю одного із державних лісгоспів повідомили про підозру
Вчора, 28 січня, слідчі поліції відділення поліції №1 (смт Маневичі) Камінь-Каширського районного відділу поліції спільно із працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Маневицької місцевої прокуратури повідомили про підозру посадовцю одного із державних лісгоспів у вчиненні злочину.

Його підозрюють у службовій недбалості. Чиновник допустив прорахунки при визначенні координатів ділянок рубок, - повідомляє сектор комунікації поліції Волині.

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що працівник лісгоспу, що розташований на території району, під час відведення лісосік у 2019 допустив прорахунки при визначенні координатів ділянок рубок в натурі на місцевості. Незаконні дії чиновника спричинили порубку ділянки лісового масиву, яка не була передбачена матеріалами відводу, що завдало державі близько 1 млн. 200 тис. грн збитків.

За скоєне посадовцю загрожує до 5 років позбавлення волі без права обіймати певні посади. Досудове розслідування у справі триває.

До слова, у середу, 27 січня, волинські слідчі в порядку, визначеному КПК України, повідомили підприємцеві про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України: йдеться про незаконну порубку дерев, що спричинило тяжкі наслідки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому рубка визнана так званими правоохоронними органами, як незаконна? Вона відведена спеціалістом держлісгоспу, щоправда, з помилкою. Свідома це помилка, чи ні, інша сторона медалі. Лісівники часто спекулюють незаконними (нелегальними) рубками, що, мовляв, дивіться: вночі вирубали ліс. Нелегальні рубки лісу - це проблема-обманка, спойлер. Вона широко рекламується прес-службами лісової галузі в ЗМІ для відволікання уваги суспільства від більш гострих проблем лісового комплексу. Як стверджує статистика, на нелегальну рубку деревини в комерційних цінах без дозвільних документів, без відома і згоди контролюючих органів припадає 1-3% від загального обсягу заготівлі деревини, а головні збитки українському лісу спричиняють рубки законні – такі, яка трапилась і подана у цій інформації – при всіх дозвільних документах, з відома і згоди всіх чиновників, причетних до роботи галузі. Таким чином вирубуються десятки і сотні гектарів лісу на десятки мільйонів гривень, а потім інспекція їх штрафує на копійки з формулюванням: «незаконна вирубка». Можливо, щось не так? Можливо, я не правий? Є заперечення?
Відповісти
Останні новини
Незаконні рубки дерев: на Волині посадовцю одного із державних лісгоспів повідомили про підозру
29 січень, 2021, 12:37