Ганна Куркуріна: хто вона – найсильніша жінка планети?*

Ганна Куркуріна: хто вона – найсильніша жінка планети?*
Успішна спортсменка та тренер, триразова абсолютна чемпіонка світу з пауерліфтингу й найсильніша жінка планети – Ганна Куркуріна справжня гордість України, яка сама зуміла домогтися неймовірних висот у світі професійного спорту.

Познайомимося з нашою силачкою ближче


Ганна Миколаївна народилася 25 серпня 1966 року в місті Краматорськ (Донецька область). З дитинства дівчинка не відрізнялася міцним здоров'ям, але все змінилося після закінчення школи.

Ганна Куркуріна отримала диплом Донецького державного університету за спеціальністю «Біологія», після чого переїхала у Миколаїв, де влаштувалася в школу вчителем біології. В цей же час вона працювала у відділі хижаків в Миколаївському зоопарку.

Дівчина виконувала непосильну для багатьох роботу – годувала дитинчат, які відмовлялися від молока матері, чистила великі клітки, нерідко носила великі тяжкості. Ця важка праця надихнула Ганну на те, щоб почати кар'єру у спорті.

Спортивні досягнення


Важка фізична робота допомогла Ганні Куркуріній зміцнити здоров'я, а також повірити у власні сили. Вона стала займатися гімнастикою та аеробікою, проте таке «жіноча» навантаження виявилося для майбутньої чемпіонки недостатнім. Тоді Ганна стала тренуватися нарівні з чоловіками.

Згодом старання наполегливої спортсменки зазначив і керівник – разом вони розробляли комплекси тренувань для спортсменів початківців. Через деякий час Ганна і сама стала повноправним тренером, у якого хотіли займатися багато учнів.

У віці 32 років Ганна Куркуріна вже відкрила свій власний спортивний клуб «Багіра». «Сарафанне радіо» зробило свою справу – з часом в клубі ставало все більше відвідувачів. Успішний тренер розробила безліч авторських програм тренувань для людей з проблемами зі здоров'ям та обмеженими можливостями. Також вона створила безліч ефективних комплексів для нарощування м'язів і сушки тіла.

Досягнення міжнародного рівня


Як розповідає сама Ганна, у 2006 році вона побачила по телевізору сюжет про найсильнішу дівчинку на планеті. Саме тоді у 40-річної спортсменки з'явилася мрія стати найсильнішою жінкою планети. Для отримання цього високого статусу вона багато часу присвятила тренувань зі штангою, які зробили її тіло ще більш міцним та м'язистим.

За період своєї професійної кар'єри Ганна Куркуріна поставила 15 світових рекордів та стала переможницею безлічі міжнародних змагань. Абсолютною чемпіонкою світу з пауерліфтингу вона стала в 2008 році, після чого ще двічі підтвердила свій статус – в 2010 та 2012 роках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.