У «Старому Луцьку» не знають, кому належать будинки у заповіднику

У «Старому Луцьку» не знають, кому належать будинки у заповіднику
Інформацію про власників 5 будівель на території заповідника вирішили отримати через міськраду.

Про це йшлося під час 43-ої сесії Луцької міськради 31 липня.

Із проблемою до депутата міськради Наталії Бунди звернувся директор Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький.

Як зазначив посадовець, на території заповідника розташовано декілька будинків, в яких протягом тривалого часу ніхто не живе, не використовує для інших потреб і, відповідно, не робить там ремонт.

Частина з них – пам’ятки архітектури. Тож, несвоєчасний ремонт призводить до руйнування будівель, а це створює негативний імідж місту серед туристів.

Водночас, дирекція «Старого Луцька» не має інформації про власників цих будинків і не має можливості якось вирішити проблему.

Дізнатися про власників намагалися в БТІ, втім, там усі запити із заповідника ігнорували, - зазначив у зверненні Рудецький.

Так, у вересні минулого року у справу вирішила втрутитися прокуратура, проте навіть після цього нічого в БТІ дізнатися не вдалося. Аналогічне звернення робив і депутат міськради Андрій Калахан. Відповідь була такою ж.

Тож, із проблемою вирішили звернутися і в міськраду. Зокрема, у заповіднику «Старий Луцьк» хочуть отримати інформацію про будинки на вулицях Плитниця, 7, Кафедральна, 10, 21, Галшки Гулевичівни, 12а і Драгоманова, 21.

Наразі ж у заповіднику знають лише те, що право власності на будівлю на вулиці Кафедральна, 10 – у ТзОВ «Прем’єр Парк». Утім, де знаходиться фірма, яка її юридична адреса, хто її засновник і керівник – конфіденційна інформація.

Будинок на вулиці Галшки Гулевичівни, за словами директора заповідника, належить Андрухненку В.Г., але більше нічого про нього не відомо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТзОВ «Прем’єр Парк»

Можливо це http://yellua.ru/company/obslugovuyuchy-kooperativ-zhitlovo-rekreatsiyne-tovaristvo-premer-park-1250592
Відповісти
Організація, яка займається майновими відносинами, (у Росії це Комітет з управління майном і земельними відносинами адміністрації міста) може (і повинна, так як мова йде про пам'ятку) звернутися із заявою до суду з вимогою про визнання права муніципальної власності на безхазяйне житлове приміщення, розташоване за адресою: ... ... ... ... ....
Потрібно звернутися із заявою до Управління юстиції про прийняття на облік даного об'єкта, як безхазяйного об'єкта нерухомості. Якщо після закінчення року прав на дане житлове приміщення не заявлено, звертаються із заявою до суду і просять визнати право муніципальної власності на даний об'єкт.
Тоді або господарі зголосяться, або можна буде ці об"єкти взяти на облік як муніципальну власність і вже як муніципальну власність доглядати.
Відповісти
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
Р О З' Я С Н Е Н Н Я
13.10.2011
Деякі аспекти набуття права власності
на об'єкти безхазяйного нерухомого майна
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/n0065323-11
Відповісти
http://www.nn.ru/news/society/glava_rayona_v_nizhegorodskoy_oblasti_pridumal_kak_zastavit_pravitelstvo_raskoshelitsya.html
Відповісти
Останні новини
У «Старому Луцьку» не знають, кому належать будинки у заповіднику
31 липень, 2013, 13:17