Обслуговують 20 тисяч жителів: на Волині медиків швидкої допомоги переселяють у необлаштоване приміщення. ВІДЕО

Обслуговують 20 тисяч жителів: на Волині медиків швидкої допомоги переселяють у необлаштоване приміщення. ВІДЕО
Медиків швидкої допомоги села Сошичне планують виселити з приміщення сільради, де зараз розташований пункт екстреної медичної допомоги.

Про це "Суспільному" розповів Сошичненський сільський голова Ігор Волосюк.

Медики проти переселення. Кажуть, нове приміщення необлаштоване.

Нині у Сошичненському пункті екстреної медичної допомоги працює 11 людей – 5 водіїв і 6 фельдшерів. Вони обслуговують до 20 тисяч жителів, які проживають у 17 населених пунктах.

Керівниця пункту екстренної допомоги Юлія Шворак розповіла, що дві кімнати у сільраді медики орендують шостий рік. За цей час за власні гроші зробили ремонт – поклеїли шпалери, облаштували сховище для зберігання ліків, кімнату для відпочинку, збудували грубку та самостійно заготовляють дрова для обігріву.

Переселити медиків хоче сільський голова Ігор Волосюк, він каже: у рамках реформи децентралізації збільшилася кількість працівників апарату. Пункт екстреної медичної допомоги та медиків пропонує переселити до будинку шерифа, але він не опалюється.

Зі слів сільського голови, частковий ремонт у будинку шерифа зроблять. Планують відремонтувати водопостачання та каналізацію, щоправда, термінів, коли це буде та чиїм коштом, Ігор Волосюк не називає.

Медичка Любов Глушнюк каже: "Якщо спливе час і умови будуть не виконані, тоді ми просто заберемо бригаду у Камінь-Каширське відділення і тоді це буде не добре для населення".

Поки лікарі швидкої допомоги залишаються працювати у приміщенні Сошичненської сільради. Договір оренди старого приміщення чинний до кінця 2021 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.