Уряд виділить Волині на доступне житло 25 мільйонів, – Башкаленко

Уряд виділить Волині на доступне житло 25 мільйонів, – Башкаленко
У 2013 році для придбання доступного житла волинянам держава передбачила понад 25 мільйонів гривень.

Про це перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко розповів у програмі «Акценти», - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

З його слів, уряд реалізує 5 програм: здешевлення вартості іпотечних кредитів, будівництво (придбання) доступного житла, молодіжне пільгове кредитування, забезпечення житлом інвалідів війни та кредитування індивідуального будівництва на селі.

«Волинь має високий відсоток з виконання житлових програм. Нашу область неодноразово відзначали у столиці. Не зупиняємося на зробленому й надалі стимулюватимо розвиток будівельної галузі. Розуміємо, що крім надання можливостей людям за допомогою держави купити власні помешкання, створюються ще й нові робочі місця», - підкреслив він.

Зокрема, за трьома державними житловими програмами на Волині визначено 10 будинків, а це - 482 квартири. Уже введено в експлуатацію три будинки на 177 квартир. На 1 липня цього року 32 квартири отримали сім’ї за «Доступним житлом», ще 17 – за допомогою іпотечних кредитів.

«Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів, ініційована Президентом України Віктором Януковичем, діє з 2012-го. За її умовами кредит надається на 15 років під 16% річних, з яких 3% сплачує позичальник, решту 13 % - держава. Скористатись нею може кожен, адже вікові обмеження відсутні. Цьогоріч у держбюджеті нашій області передбачено 4,6 млн грн. Нині укладено 41 договір з банківськими установами про надання часткової компенсації, загалом заплановано - 94», - зазначив Олександр Башкаленко.

За програмою «Доступне житло» (30%/70%) області передбачено 3,85 млн грн. Для кредитування молодіжного житлового будівництва на поточний рік за рахунок державного бюджету заплановано 5,56 млн. грн. Наразі укладено понад 40 договорів. Також 9 однокімнатних квартир цьогоріч придбають для інвалідів війни: одну у Володимирі-Волинському та вісім у Луцьку. На ці цілі Волині з державного бюджету спрямують майже 2,5 млн грн.

«На сьогодні діє успішно і програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». Значно активізувалась вона упродовж останніх трьох років, за цей час волинянам держава виділила понад 25 млн грн. Так, з бюджетів усіх рівнів на сьогодні спрямовано уже понад 3,3 млн грн, близько 4 млн грн – ще передбачено. За півроку люди реконструювали чи купили загалом 21 садибу», - розповів перший заступник голови облдержадміністрації.

Окрім цього, Волинська область є однієї з перших в Україні, де прийнято обласну програму з забезпечення житлом дітей-сиріт, цьогоріч на ці цілі передбачено 3 млн грн. Торік житло купили або відремонтували для 64 сиріт.

«Сьогодні в Україні будівельна галузь поступово нарощує обсяги. Лише на Волині упродовж трьох останніх років збудовано більше, ніж за 10 попередніх. Це: школи, дитсадки, медичні установи, житлові будинки тощо. Нам на зведення соціальних об’єктів і житла постійно надходили державні інвестиції. Продовжуємо й надалі реалізовувати доручення та ініціативи Глави держави, таким чином, розбудовуючи Волинь», - резюмував перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

Довідка

За детальною інформацією про житлові програми звертатися у Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (м. Луцьк, вул. Конякіна, 2) щодня з 9-ї до 16.00 (обідня перерва з 12.00 до 13.00 год.).

В обласному центрі Мінрегіонбудом затверджено низку об’єктів, що беруть участь у програмі «Доступне житло». Це будинки: на вул. Федорова, 4д, Ветеранів, 22, Арцеулова, 18, Київський м-н, 4, Дмитра Іващенка, 4, Рівненська, 127. Також у Володимирі-Волинському – об’єкт по вул. Драгоманова, 19а., у цих будинках є одно-, дво- та трикімнатні квартири.

За консультацією щодо кредитування звертатися до фінансових установ, які беруть участь у житлових програмах, зокрема: «Ощадбанк», «Укргазбанк» та «Укрексімбанк».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Уряд виділить Волині на доступне житло 25 мільйонів, – Башкаленко
31 липень, 2013, 15:07