У луцькій лікарні через зливу двічі зникало світло

У луцькій лікарні через зливу двічі зникало світло
Луцьким медикам довелося двічі подавати новонародженим малюкам кисень вручну.

Обласний неонатальний центр в зливу на 20 хвилин залишався без світла. А тут малюки, за яких дихає апаратура, - йдеться в сюжеті ICTV.

Хірурги ж саме в цей час оперували недоношену дитину. Попри надзвичайну ситуацію, медики спрацювали професійно. Врятовано всіх.

«Прийшлось підключати резерви для того, щоб стабілізувати цю ситуацію. Слава богу, нам все вдалося, діти всі стабільні, нікому не стало гірше», - каже керівник неонатального центру Волинського територіального медичного об'єднання Микола Гнатів.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО НЕБАЧЕНУ ЛУЦЬКУ ЗЛИВУ

Не стало світла в медичному закладі і 31 липня. Як і в зливу, малюкам кисень подавали вручну.

Борються з наслідками стихії і зараз. За словами рятувальників, роботи триватимуть ще два дні. Ситуація, кажуть, під контролем.

Щоправда, води поки багато на Балці та Дубнівській. Там немає і світла. На місці працюють рятувальники. Однак жаліються - бракує фінансування. Надзвичайникам потрібно близько 100 тисяч гривень, аби і далі ліквідовувати потопи.

«До 100 тисяч гривень потрібно для того, щоб ми забезпечили резерв, який використали і для подальшого проведення робіт», - каже заступник начальника управління ДСНС України у Волинській області Анатолій Свірській.

Складно приватному сектору. Тут вода вчора людям доходила до пояса. Декому зайшла навіть у дім.

31 липня ситуація нормалізувалась. У декого вода відійшла, інші викачали насосами. Не солодко і працівникам ринку - у багатьох торговців понищено товари.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Роддомі? Хто вас української вчив, неуки?
Відповісти
Як можна так писати, кор. Що за "роддом", правильно буде пологовий будинок. Соромно за вас. Найміть викладача української мови, щоб перевіряв цих "двіючників".
Відповісти
Це взагалі не "роддом", а відділення недоношених дітей в обласній дитячій лікарні. "Роддом", або пологовий - біля обласної клінічної лікарні в іншому кінці міста У відділення Гнатіва переводять з пологових будинків дітей, які потребують спеціальної допомоги.
Відповісти
Дякуємо. Виправили
Відповісти
всі дітки живі,бо ці медики є фахівцями своєї справи,чого бажаємо і авторам Волиньпосту
Відповісти
А скільки треба грошей дохтору дати, щоб він той прохвесіоналізм проявив? Кажуть шо в роддомі по пару тисяч залишають тільки шоб дохтори про тебе не забули. А деякі й більше платять...
Відповісти
Останні новини
У луцькій лікарні через зливу двічі зникало світло
01 серпень, 2013, 07:00