З Луцька рушила піша хода. ФОТО

З Луцька рушила піша хода. ФОТО
Приблизно 150 вірян УПЦ МП 31 липня рушили з Луцька пішої ходою до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Паломництво приурочене до 1025-річчя Хрещення Київської Русі, а також до дня Почаївської ікони Божої Матері, яку Свята Православна Церква вшановує 5 серпня, - пише Волинська правда.

Власне, 4 серпня прочани і мають намір прибути до Почаєва, щоб взяти участь у церковних урочистостях.

Молебень за подорожуючих перед початком ходи біля Свято-Покровського кафедрального храму відслужив секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук.

«Не маємо іншої допомоги, не маємо іншої надії, крім Тебе Владичице», – ці слова молитви до Божої Матері нехай будуть із вами весь цей шлях. Паломництво це покликане показати красу нашої Православної віри, укріпити нас в ній. Це також і наше вміння допомогти один одному у важку хвилину. Отож нехай покровительство Пресвятої Богородиці буде із вами», – сказав, звертаючись до паломників, отець Миколай Бондарук.

Прочани також мали можливість прослухати аудіозапис привітання митрополита Волинського і Луцького Ніфонта волинянам з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

«Християнство – це істинна віра, яка веде нас до тихої пристані Царства Небесного. Вже більше тисячі років ми є християнами, і ми повинні донести цю естафету Православної віри наступним поколінням. І Церква Христова, яка є стовпом і утвердженням Істини, нехай для всіх нас буде доброю Матір’ю, яка вестиме нас до Царства Божого. Щиро вітаю вас, любі мої волиняни із цим ювілеєм Хрещення Русі», – йдеться у привітанні.

Проспівавши тропар до Почаївської ікони Божої Матері «Перед святою Твоєю іконою» (до слова, його присутні співали, ставши на коліна) прочани вирушили до Святої Лаври.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.