Такого ще не було, – лучани про небачену зливу. ВІДЕО

Такого ще не було, – лучани про небачену зливу. ВІДЕО
Луцька кажуть, що ніколи не бачили таких наслідків від зливи, як після сильного дощу, який випав 30 липня.

Синоптики називають це рекордом - таких потужних дощів у місті не фіксували з 1947-го року. В обласному центрі й досі працюють бригади "надзвичайників" та комунальники. Лучани ж підраховують збитки, - йдеться в сюжеті Першого національного.

31 липня на вулицях - ніби й нічого не було. Але Інтернетом досі гуляють кадри вчорашньої зливи - затоплені машини та маршрутки, паралізований автомобільний рух. З автобусів, що застрягли на затоплених ділянках дороги - рятувальники евакуювали 45 людей, витягли 2 карети швидкої та 17 маршруток.

Лучани хапаються за голови: у когось затопило підвали, а у когось - квартири та будинки.

"Було по ці ступеньки, вода текла через вікна вже на вулицю", - мешканець будинку на вулиці Ярощука Анатолій Грабарчук.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО НЕБАЧЕНУ ЛУЦЬКУ ЗЛИВУ

Вулиця Ярощука - в центрі Луцька. Підвал будинку постійно заливають дощі. Для таких випадків мешканці купили насос, щоб відкачувати воду. Але після учорашньої зливи від нього користі небагато.

У Єви Войтович затопило квартиру. Тепер вона рятує меблі і техніку, сушить речі. Жінка розповідає - води у помешканні було на півметра. Залило за якихось півгодини.

"Такого не було. Було, якщо тільки сильний дощ - у під'їзді вода. Але щоби у квартиру, то це вперше", - каже вона.

У зоопарку із затоплених вольєрів довелося евакуювати декоративних птахів. Нині трохи підсохло, але в деяких місцях без чобіт не пройти.

"Звичайно самим працівникам це становить дуже великі незручності - доступ до тварин, годівля тварин. Так само повністю сьогодні міняються всі підстилки, бо дуже багато було намочено", - директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

Бригади "надзвичайників" працюють по місту від учорашнього вечора безперервно. Довелося залучати підрозділи і техніку з районів.

"Міська лікарня, обласна лікарня, школи відкачуємо. Бо все залите. Ми цілу ніч їздили, людей виносили з маршруток", - заступник начальника аварійно-рятувальної частини Сергій Драганчук.

Разом з ДСНС працюють і комунальники. Допомагають технікою у відкачуванні води, розчищають решітки від трави та бруду. Іван Кубіцький каже, хоча і зливові каналізації впорядковували, з таким напором води вони не впоралися.

"Зливова просто не здатна витримувати одночасно таку кількість води. Да, система застаріла, але проблема в тому, що пропускна способність не може забезпечити", - начальник департаменту ЖКГ Луцька Іван Кубіцький.

Щоби стабілізувати ситуацію в місті, треба принаймні ще два дні, кажуть комунальники. Нині вони підраховують збитки від проривів на теплотрасах, провалів на дорогах і тротуарах.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Такого ще не було, – лучани про небачену зливу. ВІДЕО
01 серпень, 2013, 09:17