Як якісно та вчасно підготуватися до ЗНО з математики та як батьки можуть допомогти своїй дитині*

Як якісно та вчасно підготуватися до ЗНО з математики та як батьки можуть допомогти своїй дитині*
ЗНО з математики – один із найскладніших іспитів незалежного оцінювання. Тест містить завдання різних типів та рівнів складності
– рівня стандарту і профільного. Саме сертифікат тесту профільного рівня потрібен для вступу до закладів вищої освіти на спеціальності, пов’язані з математикою. Від балів, отриманих за ЗНО, залежить майбутня спеціальність і якість вищої освіти в цілому.

Учні та їхні батьки стурбовані. Адже далеко не всі навчаються у класах з поглибленим вивченням математики. Та й частина тесту, що зараховується як державна підсумкова атестація, також складна. Особливо для майбутніх абітурієнтів гуманітарного напряму. Провалити іспит не хочеться нікому.

Математика – предмет, який можна легко запустити ще з початкової школи. Він потребує постійної концентрації уваги, логічного мислення, практичності розуму. Однак багатьом школярам ці навички потрібно поступово розвивати і напрацьовувати. Самостійно навчитися розв’язувати складні задачі, рівняння та нерівності майже неможливо.
Дитині знадобиться допомога репетитора. Батькам важливо обговорити це питання з нею, щоб разом підібрати кваліфікованого викладача. Репетитор з математики у м. Луцьк – можливість зекономити ваш час і зберегти нервову систему. Раніше почнете заняття з репетитором – кращим буде результат.

З якими труднощами може зіштовхнутися учень, готуючись до ЗНО з математики

Загалом тестування з математики містить типові завдання, виконання яких треба систематично відпрацьовувати. Це знаходження правильної відповіді, встановлення відповідності, завдання відкритої форми з короткою відповіддю та з розгорнутою відповіддю (розв’язання задач та доведення твердження). Тож абітурієнт має добре володіти знанням математичних законів, правил і формул, що стосуються шкільного курсу алгебри та геометрії – від чисел і виразів до теорії ймовірностей, статистики і стереометрії.

Готуючись до тесту з репетитором, варто не забувати про важливість самостійної роботи і щодня присвячувати математиці принаймні годину. Викладач може контролювати підготовку і спрямовувати її у правильному напрямку. Та лише відповідальна щоденна праця над темами і виконання домашніх завдань дасть максимальний результат. Виконання завдань різних типів слід періодично повторювати і опрацьовувати усі помилки.

Якщо учень вирішив працювати самостійно, викликів у нього буде ще більше. Через недосконале засвоєння певних тем, пропуски уроків, поверхневе пояснення вчителя, втрату бажання вчитися у дитини можуть бути серйозні прогалини у знаннях. Вони заважають зрозуміти подальші теми і ретельно відпрацьовувати матеріал. На заваді якісного повторення може стати:

- нерозуміння суті математичної теорії;
- типові помилки у володінні базовими знаннями – дробами, від’ємними числами, елементарним перетворенням виразів тощо;
- незнання формул та правил;
- невміння застосовувати теоретичні знання для вирішення конкретних практичних задач;
- необхідність вчити усі теми з початку, величезний об’єм інформації;
- невміння розібратися у суті та формулюваннях завдань.

Що включає продуктивна підготовка до ЗНО. Чому репетитори з математики вигідніші за самопідготовку

Інтенсивний підготовчий процес повинен охоплювати мінімум рік. Якщо рівень знань далекий від досконалого, краще готуватися за 1,5-2 роки. Математику краще вивчати поступово. В ідеалі, починаючи з 8-9 класу, школяреві слід ретельно відпрацьовувати кожну тему.

Цілеспрямовану підготовку до тестування треба розпочинати з опрацювання програми ЗНО з математики. Ознайомтеся з розділами і темами, вимогами щодо вмінь і навичок до кожної з тем. Перевірте свої знання за допомогою пробних тестів. Визначте теми та завдання, з якими виникло найбільше труднощів. Спробуйте намітити навчальний план і чітко його дотримуватися.

Все ж надійніший спосіб підготуватися до відповідального екзамену – репетитор. Математика у м. Луцьк – серед найпоширеніших запитів для додаткових занять. Тільки педагог може професійно визначити ваш рівень знань та інтелектуальні нахили. Відповідно до виявлених результатів учитель складає навчальну програму, що орієнтована на швидкий прогрес конкретного учня. Обсяг та інтенсивність навантаження, послідовність тем підбирається з урахуванням педагогічних прийомів та сучасних методик викладання.

Педагог уміє неабияк мотивувати учня, розкрити практичну користь предмета. Розповісти про певні секрети та особливості завдань може лише репетитор до ЗНО. Математика вимагає ще й швидкого усного рахунку, проведення елементарних обчислень подумки. На відміну від самостійної підготовки, уроки з репетитором методично продумані та мають чітку структуру. Іншими особливостями приватних занять є:

- професійний нагляд за досягненнями учня;
- ефективне подолання помилок і труднощів у розв’язанні;
- повноцінне пояснення і відповіді на всі запитання учня;
- прогресивні методи викладання;
- розвиток логіки та аналітичних здібностей школяра;
- систематичність занять

Як підвищити свої шанси на успішне ЗНО

Не втрачайте часу на роздуми та вагання! Ваша дитина заслуговує на якісні знання та цікаве і захопливе навчання. Допоможіть своїм дітям впоратися з математикою, найнявши індивідуального репетитора. Хороший викладач плюс сильний особистий стимул до навчання – запорука не лише високого балу, а й міцного фундаменту знань.
Тож не сумнівайтеся у доцільності додаткових занять! А знайти досвідченого вчителя з перевіреними професійними даними допоможе сайт «Букі». Система пошуку зручна і зрозуміла. Якщо ваш запит звучить як «Репетитор математика до ЗНО», на головній сторінці сайту обираєте предмет і своє місто або відмітку «онлайн». Натиснувши «Знайти репетитора», переходите до загального каталогу викладачів математики.

Аби внести свої критерії у пошуковий запит, скористайтеся розділом «Фільтри» зліва. У полі, в якому потрібно вказати рівень підготовки, виберіть «Підготовка до ЗНО». Визначтеся з остаточним місцем проведення занять – вдома у репетитора, вдома в учня чи онлайн. Якщо плануєте займатись очно, краще вказати район свого проживання у полі вище. Вкажіть прийнятну для вас вартість занять за допомогою параметрів «ціна від» і «ціна до». Також можна сортувати анкети репетиторів за рейтингом, ціною або кількістю відгуків.
Після цього виконайте декілька простих кроків:

- детально ознайомтеся з анкетним даними;
- оберіть підхожого викладача;
- натисніть «Зв’язатись з репетитором»;
- заповніть форму заявки репетитору;
- очікуйте повідомлення з контактами педагога;
- протягом кількох годин будьте готові, що з вами зв’яжеться репетитор або менеджер компанії

Вибирай репетитора на Букі за фото та відгуками: https://buki.com.ua/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як якісно та вчасно підготуватися до ЗНО з математики та як батьки можуть допомогти своїй дитині*
11 лютий, 2021, 19:25