Як правильно купувати велосипед та вибирати в залежності від особливостей дороги*

Як правильно купувати велосипед та вибирати в залежності від особливостей дороги*
Європейські, азіатські та американські вулиці стали повністю заповнені двоколісним транспортом. Особливо це подобається дітям, для яких велосипед є одним з видів відпочинку. Саме тому вигідно купити дитячий велосипед, який дозволить швидко пересуватися та кататися, займатися спортом та відпочивати. Тому виробники випускають тисячі моделей, здатних задовольнити всі потреби дитини.

Як правильно підібрати велосипед для дитини


Універсальних рішень не буває, тому до підбору велосипеда слід підходити з великою відповідальністю. Спочатку потрібно визначити стиль катання, якою дорогою частіше буде експлуатуватися. А якщо велобайк планує використовувати дитина з нульовим досвідом, зробити правильний вибір допоможуть наступні питання:
• По якій території пролягатиме маршрут?
• Як часто планується влаштовувати велопрогулянки?
• Скільки часу буде займати кожна поїздка?
Після не довгих роздумів перелік можливих варіантів може скоротитися до однієї-двох категорій.

Інструкція досить проста:
• Для лісових велопоходів найкраще підібрати MTB-байки та двопідвіси.
• Любителям швидкої їзди по трасі підійдуть шосейники.
• Бажаючим експлуатувати в населеному пункті, слід звернути увагу на класичний міський байк.
• трюкачам підходить велосипед, розроблений спеціально для стріту та дерта.
• Гібриди дозволяють вибудовувати маршрути по асфальту та грунту.
Для новачків варто вибрати простий велосипед, щоб переконатися в бажанні кататися. Вони можуть комплектуватися додатковими колесами, які допоможуть навчитися кататися та бути впевненим для дорослого велосипеду.

Як обслуговувати велосипеди


Вибір велосипеда для дитини - лише перший крок на шляху до здорового способу життя. Насамперед необхідно батькам розуміти, что першочергово виконується його налаштування, в результаті якої будуть всі системи працювати правильно. Також слід розуміти, що це не привід для неакуратне поводження з байком, адже дбайливий догляд продовжує термін служби виробу на роки.

Для цього необхідно перед кожним виїздом перевіряти тиск в шинах, положення сідла та керма. Перевірити гальма та змастити рухливі частини хоча б один раз в тиждень. Придбати велосипед можна як в магазині, так та онлайн. Онлайн підбирається за спеціальними параметрами фільтра. Головне - знати особливості, які зроблять ваші поїздки комфортними та приємними.

Незалежно від ціни в каталозі, велосипеду необхідно приділити пильну увагу на початку та кінці сезону, а також виконувати терміновий ремонт в разі неполадок. Також, якщо необхідна заміна будь-якої деталі, обов'язково потрібно це зробити та не затягувати проблему, яка може перейти в більш серйозну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.