Подробиці аварії з палаючим авто на Волині

Подробиці аварії з палаючим авто на Волині
Завдяки діям випадкових свідків аварії на Волині вдалося врятувати життя кількох людей.

30 липня в черговій частині Володимир-Волинського міськвідділу міліції пролунав дзвінок з територіального медичного об’єднання – близько 9:00 на автодорозі Устилуг-Рівне трапилось дорожньо-транспортна пригода. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, - пише Слово Волині.

Як виявилось, житель Володимира-Волинського, 1987 року народження, рухаючись на власному автомобілі «Volkswagen», не впорався з керуванням та з’їхав з дороги і зіткнувся з деревом. Автівка загорілась, вибухнула, за лічені хвилини вогонь перетворив її на купу металобрухту. Водія з термічними опіками обличчя, верхніх та нижніх кінцівок госпіталізовано у реанімаційне відділення. Ще двох обпечених пасажирів, двадцятидворічних жителів району, доставлено у травматологічне.

Приблизно таку інформацію розповсюдила серед ЗМІ прес-служба місцевої міліції. Насправді події розвивались набагато драматичніше, у ліквідації наслідків цього ДТП знайшлось місце і для подвигу – кілька незнайомих людей зуміли врятувати життя кільком іншим незнайомцям.

Вранці 30 липня керівник колективу володимир-волинського культурно-мистецького центру імені Т. Шевченка Святослав Абрамюк (на фото) виїхав велосипедом з Устилуга у Володимир, на роботу. В районі повороту на село Ворчин чоловік став свідком ДТП – автомобіль злетів з дороги, від удару об дерево заглох.

«Так трапилось, що я був першим на місці аварії. Під’їхав, щосили намагався відкрити задні дверцята. Поряд зупинився мікроавтобус, з якого вибіг водій і почав мені допомагати. Однак від удару ручка вирвалась «з м’ясом». Ми спробували зробити це через відкрите вікно з боку водія. Коли почали витягувати першого пасажира, пролунав якийсь хлопок – це, швидше за все, зірвались парові гази, що накопичились у газовому баці», - розповів Святослав Абрамюк наступного дня, сидячи на лавці біля лікарні, в яку його госпіталізували разом із постраждалими у ДТП, з опіками руки, живота і ноги.

«Машина загорілась, мене полум’ям відкинуло убік, далі не пам’ятаю – був у шоці. Шорти на мені спалахнули умить, бо штучні. А от футболка і бейсболка – витримали і захистили. У цій історії найголовніше те, що люди навколо не були пасивними, вискакували з автівок з вогнегасниками, рятували хто як міг. На жаль, загасити пожежу не вдалось, пролунав ще один вибух – зірвався бак, але до цього часу усіх пасажирів повитягали», - продовжив він.

Святослав Абрамюк не вважає себе героєм, каже, що зробив усе на підсвідомому рівні, що так само вчинив би будь-хто на його місці. Зізнається, що усвідомлення небезпеки прийшло до нього тільки зараз, коли вже виписують з лікарні.

«Коли побачив поряд дружину, сина, маму, то аж страшно стало – бо могло бути набагато гірше», - каже він.

Добровільний рятівник бажає водію і пасажирам автівки теж якнайшвидше одужати.

А провідний фахівець міськрайонного відділу Управління державної служби з надзвичайних ситуацій Олег Іовенко прокоментував ситуацію так: «Мої колеги прибули на місце події за кілька хвилин після дзвінка-повідомлення, за кілька секунд загасили залишки пожежі. «Швидка» вже була там. На щастя, завдяки розумним і сміливим діям випадкових подорожніх, людей врятовано. Їх повернення до нормального житття – справа часу і лікарів. Звертаюсь до громадян: у подібних ситуаціях намагайтесь повідомляти нас якомога швидше, бо від цього теж залежить людське життя».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є ще на Волині - ЛЮДИ! - А то буває у людей біда, а ті на мобілки фільмують.
Відповісти
Останні новини
Подробиці аварії з палаючим авто на Волині
01 серпень, 2013, 13:21