У волинському суді відбулися масові навчання провоохоронців. ФОТО, ВІДЕО

У волинському суді відбулися масові навчання провоохоронців. ФОТО, ВІДЕО
У Волинському апеляційному суді відбулися спільні спецнавчання правоохоронних служб. Силовики тренувалися як діяти в умовах надзвичайних ситуацій у судах.

Про це Суспільному розповів начальник відділу судової охорони області Богдан Павлюк.

Одна з трьох легенд, яку відпрацьовували силовики, полягала в тому, що більш як 10 громадян намагаються із застосуванням фізичної сили, не дозволити підсудному потрапити на засідання.

Силовик Федір Дроздик каже: блокують в'їзні ворота, аби перешкодити конвоюванню затриманої особи. Таким чином вчаться припиняти порушення громадського порядку в судах.

Найголовніше – аби підсудний не втік з-під варти, каже начальник варти стрілецької роти військової частини 1141 Нацгвардії Олександр Кішта. Додає: силовики мають бути морально стійкими. Сам чоловік уже восьмий рік охороняє підсудних у залі судових засідань.

Другий рік в органах судової охорони працює контролер Ігор Приступа. Каже, що конфліктних ситуацій не бракує. З його слів, силовиків готують до мінімального застосування сили та максимальної комунікації. Захисне спорядження, як-от бронежилет, каже судовий охоронець, потрібно одягати лише під час посиленої служби, а повноцінний комплекс захисту тільки під час масових порушень громадського порядку.

Такі навчання є далекими від реальних та можливих подій у суді, каже інспектор 2-ї роти ТОР Дмитро. Додає - в реальності силовики приймають рішення за лічені секунди та працюють жорсткіше.

Навчання нацгвардійців, рятувальників, поліцейських та працівників служби судової охорони тривали протягом години. Участь у них взяли понад сотня правоохоронців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.