У Німеччині за участь в Голокості судитимуть 100-річного охоронця концтабору

У Німеччині за участь в Голокості судитимуть 100-річного охоронця концтабору
У Німеччині судитимуть 100-річного охоронця концентраційного табору Заксенгаузен, якого звинувачують у причетності до вбивства майже 4 тисяч людей під час Голокосту.

Про це повідомляє Суспільне, посилаючись CNN.

За повідомленням прокуратури міста Нойруппін, федеральна земля Бранденбург, чоловікові інкримінується "свідоме та навмисне" сприяння вбивству в'язнів у концтаборі Заксенхаузен, розташованого в Оранієнбурзі, у період з січня 1942 по лютий 1945 року.

Звинувачення включають участь у розстрілі радянських військовополонених у 1942 році та сприяння вбивству в'язнів за допомогою отруйного газу Циклон Б, а також інших розстрілах та вбивства в'язнів шляхом підтримки жахливих умов утримування у концтаборі.

Попри вік у 100 років, судово-медична експертиза визнала чоловіка осудним і дозволила йому бути присутнім на судових засіданнях по кілька годин на день. Відповідно до німецького законодавства, ім'я підозрюваного не розголошується.

Концентраційний табір Заксенхаузен був створений в 1936 році. За увесь період його існування через Заксенхаузен пройшло близько 200 тисяч ув'язнених, понад 100 тисяч з яких загинули в цьому таборі. Окрім євреїв, у таборі утримувалися радянські військовополонені та представники українського націоналістичного руху, зокрема, Степан Бандера та його соратники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Концтабори були різні, з різним ставленням до в'язнів з СРСР і європейських країн. Головний кішкодав сидів як у санаторії. Мав можливість керувати своїми бандами. А от його 2-м братам польські співв'язні віку вкоротили.
Відповісти