Шарію оголосили підозру в державній зраді

Шарію оголосили підозру в державній зраді
Служба безпеки України офіційно оголосила про підозру у державній зраді блогеру Анатолію Шарію.

Про це йдеться в повідомленні СБУ.

На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Підозру оголосили під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури в межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Зокрема, щодо останньої статті, то мова йде про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності тощо.

Докази слідства підтверджує низка експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах Шарія є факти його підривної діяльності проти України.

З 2012 року через соціальні мережі, електронні ЗМІ та російські телевізійні канали він сприяв державним та неурядовим структурам РФ у проведенні спеціальних інформаційних операцій.

Зокрема, пропагандист займався дискредитацією державної політики України, умисно та цілеспрямовано поширював маніпулятивну, викривлену інформацію щодо урядових ініціатив та подій на Сході країни. Метою було загострення і дестабілізація суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, розпалювання міжетнічних і міжконфесійних конфліктів.

Такі протиправні дії Анатолія Шарія активно використовували російські ЗМІ, зокрема, телеканали основної пропагандистської державної компанії ВДТРК («Россия 24», «Россия 1»), телеканал Міністерства оборони РФ «Звезда» тощо.

Слідство також прийняло до уваги неодноразові заяви та звернення громадян і організацій стосовно можливої антиукраїнської діяльності блогера на підставі поширюваних ним матеріалів у мережі інтернет та виступів у російських ЗМІ.

Наразі тривають слідчі дії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора !!! Слава Україні !
Відповісти
Слава Украине!
Відповісти
Та давно вже того пропагандона кремлівського закрити потрібно було!
Відповісти
Ото Шарію рекламу зробили. Тепер про нього гуде вся Україна.
Відповісти
Його давно пора екстрадувати і посадити на 15 років.
Відповісти
Укусіть себе за йух! А якщо не вийде дістати, то один одного.
Відповісти
Як не піймають, то хай ліквідують його.
Відповісти