Романюк розповів, на що мерія буде брати кредити

Романюк розповів, на що мерія буде брати кредити
До 2015 року у Луцьку планується скоротити споживання енергетичних ресурсів не менше, ніж на 30% від рівня 2007-2009 років та знизити викиди вуглекислого газу на 20%.

Про це під час свого публічного звіту перед громадою міста 10 лютого повідомив міський голова Луцька Микола Романюк.

Романюк розповів: у 2012 році планується розпочати модернізацію об’єктів теплопостачання.

Першочергово у мерії надумали встановити засоби обліку теплової енергії. Поступово обіцяють виводити з експлуатації неефективні котельні. Адже часті аварії та зношеність систем призводять до неефективного використання тепла, зауважив мер.

«У минулому році міська рада затвердила Муніципальний енергетичний план міста. Цей документ визначає основні напрями місцевої політики у сфері енергозаощадження та впровадження новітніх енергозберігаючих технологій», – розповів мер.

«До 2015 року планується скоротити споживання у місті енергетичних ресурсів не менше, ніж на 30 відсотків від базового рівня 2007-2009 років та знизити викиди вуглекислого газу (СО2) на 20%. Луцьк є учасником відразу кількох проектів, що стосуються модернізації та вдосконалення систем теплозабезпечення житлового фонду і бюджетних організацій. Зокрема, триває робота над отриманням кредиту на проведення енергозберігаючих заходів на об’єктах комунальної власності від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО», – повідомив градоначальник.

Також Романюк нагадав, що восени минулого року відбулися переговори з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку про надання місту кредиту на модернізацію систем теплозабезпечення.

Крім того, він розповів, що луцька мерія подала заявку на участь у проекті «Енергія для східних мерів» та на участь у програмі транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна», що дасть змогу залучити міжнародні інвестиції на впровадження енергозберігаючих заходів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я где-то читал, что наш мер на этом же мероприятии хвастался, что они кредитов не набрали, а только старые отдают, так мол им тяжело... А тут на тебе
Відповісти
Ця публікація - яскравий приклад неуважності (некомпетентності) наших ЗМІ. Муніципалітет борги дійсно віддає і у 2011 жодної копійки не позичав. А мова у даній ситуації йде про роботу ЄБРР безпосередньо з ДКП "Луцьктепло". Будьте уважніші, якщо претендуєте на статус незаангажованого ЗМІ.
Відповісти
Луцктепло на 100% комунальне, розмір кредиту ЕБРР більше 100 млн грн це в 2 рази більше запозичень Шиби. Віддавати у любому випадку простим лучанам через оплату за тепло.
Відповісти
Останні новини
Романюк розповів, на що мерія буде брати кредити
12 лютий, 2012, 09:05