Після зливи у Луцьку «зникають» страхові компанії

Після зливи у Луцьку «зникають» страхові компанії
У Луцьку деякі страхові компанії уникають зустрічі з клієнтами, які хочуть відшкодування збитків, нанесених зливою.

Нагадаємо, потужна злива 30 липня приблизно три години поливала Луцьк. Через сильні опади було заблоковано рух транспорту та затопило чимало будинків.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО НЕБАЧЕНУ ЗЛИВУ В ЛУЦЬКУ


Представники юридичної агенції «Укрюрпослуги» у Facebook повідомили, що у лучан виникли проблеми зі страхуванням.

«До нас вже кілька разів зверталися люди, які повідомили, що у Луцьку вже є випадки, коли страхові компанії під різними причинами відмовляються приймати заяви про страховий випадок, або просто закривають (ніби тимчасово, на кілька днів) свої офіси», - пишуть вони.

Тож юристи вирішили дати пораду людям, які потрапили в таку халепу.

«У Вашому договорі на страхування повинно бути зазначено спосіб та строк інформування Вами страхової компанії про страховий випадок, і Вам слід діяти відповідно до нього.

Однак, знаючи про те що наші страхові компанії дуже люблять губити заяви своїх клієнтів та в подальшому під різними благовидними та не дуже причинами зменшувати розмір страхового відшкодування, вважаємо за можливе також порекомендувати Вам, якщо ви зіткнулися із закритими дверима офісу, чи впертим небажанням реєструвати Вашу заяву - надіслати на адресу страхової компанії заяву про страховий випадок (у місцеве відділення та головний офіс) рекомендованим листом з повідомленням про вручення, та продублювати заяву телеграмою на ці ж адреси», - кажуть в «Укрюрпослугах».

«В подальшому квитанції про відправлення телеграми та квитанція про відправлення заяви поштою будуть трактуватися, як належні докази інформування вами страхової компанії про страховий випадок, найголовніше не пропустити строки», - йдеться у повідомленні юрагенції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хтось ще страхується навіть? мені того лохотрону раз вистачило, 1,5 року судів, і то лише 80% реальної компенсації забрав.
більше не ведусь. і вам раджу не вестись, в україні порядних страхових немає.
Відповісти
Рекомендації звісно дуже добрі, але це спрацьовує лише тоді, коли у страхувальника (власника ТЗ - при добровільному страхуванні транспортних засобів (КАСКО)) є всі підтверджуючі документи на руках і страхова компанія вперто ігнорує його (як на місцевому так і на регіональному рівнях). В даній ситуації (30 липня 2013 року, потужна злива затопила авто, пошкодила авто) варто (рекомендую) вжити наступні кроки:
1. повідомити за телефоном гарячої ліні вашу страхову компанію про настання страхової події (стихійне лихо) з вказанням усіх обставин такої події - номер телефону гарячої лінії розміщено на веб-сайті вашої страхової компанії, розмова підлягає обов"язковому запису і фіксації - це і буде підтвердженням звернення до страхової компанії. Варто зазначити, що зазвичай у договорах страхування вказано граничний термін для повідомлення від 2-х до 3-х робочих днів.
2. Повідомити про подію, що відбулася, в органи МВС для фіксації факту події. Звернутися в органи міністерства з надзвичайних ситуацій (МНС) за довідкою про факт настання стихійного лиха на даній території. Одержати довідки органів МВС та МНС по даній події, які необхідно надати в страхову компанію.
3.Звернутися у страхову компанію для написання заяви про виплату страхового відшкодування - як правило, термін обмежено в рамках 3-х робочих днів.
ВАРТО ЗВЕРНУТИ УВАГУ!!! без отриманих довідок компетентних органів (МВС, МНС) отримати відшкодування не реально. Також необхідно зберігати пошкоджене майно до прибуття представника СК з яким і погоджувати подальші дії. У разі ігнорування страхувальника з боку представників страхової компанії на регіональному рівні - координувати подальші дії з головним офісом страхової компанії. З головного офісу мають надіслати на вказану вами електронну пошту чи звичайну пошту формуляр заяви про виплату страхового відшкодування (у кожної СК він свій), попросять зробити і надіслати фото пошкодженого майна, у разі значних збитків - провести незалежну його оцінку (як правило, оплачує СК).
Отже, головним є повідомлення страхової компанії на телефон гарячої лінії!!! Навіть при зверненні до регіонального офісу це є обов"язкомим!!! До речі, така ж послідовність дій з усім застрахованим майном, як рухомим так і нерухомим.
ЦЕ ДІЙСНО ПРАЦЮЄ!!! УСПІХІВ!!!
Відповісти
додам, сьогодні граничний термін для повідомлення СК
Відповісти
А потім подати заяву у суд і чекати на вирок.
Відповісти
сначало надо "занести" судье, а потом уже "чекати на вирок"...:)
Відповісти
який суд? який вирок? як правило, до такого не доходить! коментар подав із прикладу власної дії.
Відповісти
Знайдено автомобільні номерні знаки на вул. Арцеулова( після стихії) ВС4197ЕВ , звертайтесь на тел. (050)678-33-12.
Відповісти
Останні новини
Після зливи у Луцьку «зникають» страхові компанії
02 серпень, 2013, 08:51