Волинянам повернули за молоко майже 11,5 мільйона гривень

Волинянам повернули за молоко майже 11,5 мільйона гривень
Нові власники Рожищенського сирзаводу обіцяють відновити довіру людей до продукції підприємства.

Ще чотири місяці тому це підприємство було на межі банкрутства, а сьогодні - швидкими темпами надолужує втрачене. А втрачено чимало, і найважливіше - довіра селян-здавачів молока, - кажуть в прес-службі облдержадміністрації.

Про це йшлося під час візиту голови ОДА Бориса Клімчука (на фото) на завод.

«Зараз ми намагаємось відновити довіру людей. Із 12 мільйонів гривень, що заборгували перед ними попередні власники, ми виплатили майже все. Залишились «мізерні» 600 тисяч», - розповів голова правління молочного підприємства Петро Шванц.

Каже, нині на заводі працює 444 працівники, з яких 111 – заготівельники молока в селах. Усі вони офіційно оформленні та отримують легальну зарплату. Відновили тут і автопарк до 14 молоковозів. В планах Рожищенського сирзаводу - збільшити об’єми виготовлення сиру до 1200 тонн в місяць, що в чотири рази більше, ніж завод виробляє зараз.

Окрім цієї продукції, тут виготовляють сирний продукт, натуральне масло та сушать сироватку.

Борис Клімчук, оглянувши завод та поспілкувавшись із його працівниками, сказав, що в нових власників все налагодиться і завод поверне на ринок якісний рожищенський сир.

«Легко починати з нуля, коли маєш бізнес план та працюєш за ним, а дуже важко піднімати те, що майже впало. На цьому підприємстві є позитивний рух. Всі зацікавлені у тому, щоб давати на гора якісну продукцію. Тепер селяни-здавачі молока повинні розуміти, що створення кооперативів дасть змогу отримати кращу ціну та холодильні установки від заводу. Однак варто усвідомити, що молоко має бути цільне та нерозбавлене. Всі ми цього прагнемо і з часом отримаємо», - мовив Борис Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянам повернули за молоко майже 11,5 мільйона гривень
02 серпень, 2013, 09:59