Як у Луцьку «витягують» алкоголіків

Як у Луцьку «витягують»  алкоголіків
Визнання того, що ти страждаєш від алкоголізму, є першим кроком на шляху до видужання, - кажуть у Волинському осередку організації Анонімних алкоголіків.

Днями в організації, яка, до слова, святкує своє 24-річчя на Волині, розповіли про один із шляхів подолання алкогольної залежності.

За словами одного з членів організації Ігоря, унікальність організації АА полягає у тому, що це – об’єднання на добровільній основі людей, які страждають від залежності. Вона не займається нічим іншим, окрім допомоги цим людям.

«Організація по суті створена алкоголіками для алкоголіків», - зазначив Ігор.

До того ж, він зазначив, що вона не зареєстрована. Лише її дочірні організації (зокрема, це – «Інтергрупа», - авт.) юридично оформлені, задля того, щоб налагодити взаємодію з громадськістю і розповісти, що існує метод, вихід із ситуації для людей, які страждають від алкоголізму.

Поняття хвороби в Анонімних алкоголіків своєрідне: алкоголік – це людина, яка не здатна контролювати вживання алкоголю.

В організації зазначають, що спільнота – один із виходів, але це не є панацеєю від усіх бід. Там не стверджують, що це – єдиний спосіб, який дозволяє залишатися тверезим і врятуватися від алкоголізму.

Ігор зауважив також, що ціллю організації «не є суперечка з медициною, шаманами, екстрасенсами».

«Вони існують самі по собі, а організація АА – окремо», - додав чоловік.

Щодо методичного підґрунтя організації, то в її традиціях, або ж «кроках видужання», яких 12, чітко прописано, що єдиною умовою для того, аби стати членом організації, є бажання кинути пити. Тобто вона відкрита для всіх.

Ніхто не дізнається якусь анкетну інформацію, ніхто не робить списки членів організації.

«Організація повністю підтримує і поважає анонімність своїх членів, і тому ми так багато уваги звертаємо на це питання», - розповів Ігор.

Немає в організації й вертикалі влади, керівників, начальників, які можуть до чогось змусити. В АА не приймають і не дають нікому грошей.

«У нас самофінансування, ми не потребуємо того, щоб у нас були меценати, благодійники», - пояснив Ігор.

Організація побудована на духовній основі, хоч і не пов’язана з жодною сектою чи політичним спрямуванням і не підтримує нічиїх інтересів. Є таке поняття в АА, як «Бог, і як я його розумію». І для кожного воно – своє. Духовність визначена як зміна свідомості для членів організації, – розповідають там.

В АА існує Головна Книга, в якій визначено 12 основних кроків на шляху видужання:

1. Ми визнали, що ми були безсилі перед алкоголем, що наше життя стало некерованим.

2. Повірили, що Сила, могутніша ніж наша власна, може повернути нам здоровий розум.

3. Прийняли рішення доручити нашу волю і наше життя під опіку Бога, як ми розуміли Його.

4. Зробили сумлінну та безстрашну моральну інвентаризацію самих себе.

5. Визнали перед Богом, собою та іншою людиною справжню природу наших помилок.

6. Були повністю готові до того, щоб Бог усунув всі ці дефекти характеру.

7. Покірно попросили Його усунути наші недоліки.

8. Склали список усіх людей, кому ми заподіяли шкоду, і стали готовими відшкодувати всім їм завдані збитки.

9. Особисто відшкодовували заподіяні цим людям збитки, де тільки можливо, крім тих випадків, коли це могло зашкодити їм або кому-небудь іншому.

10. Продовжували робити особисту інвентаризацію, і коли ми були неправі, відразу визнавали це.

11. Шукали шляхом молитви і медитації покращення нашого свідомого контакту з Богом, як ми розуміли Його, молячись лише про знання Його волі щодо нас і сили виконати її.

12. Досягнувши духовного пробудження, як результат цих кроків, ми намагались нести це послання до алкоголіків і застосовувати ці принципи у всіх наших справах.

«Єдина мета членів АА – залишитися тверезим і допомогти іншим бути тверезими. Коли людина визнає, що вона – алкоголік, то встає на шлях видужання», - підсумував Ігор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну ясно. Один наркотик замінили іншим...
Відповісти
А ти смійся з них і продовжуй зловживати...

Луцьк місто невелике і в ньому 11 груп АА - більше, ніж у Львові. Маю серед АА з десять знайомих , які реально 6-10 років не п"ють і при цьому мають злагоду в сім"ї, повноцінне дозвілля, багато хто має свій бізнес, придбали дачі і автомобілі...
Також маю родича і друга, які вважають членів АА дурнями, про себе говорять: "хочу - п'ю, не хочу - не п'ю", а самі періодично ходять в запій. Все дозвілля крутиться навколо теми випивки, всі спогади пов"язані з випивкою (з ким, з якого приводу і чим скінчилось). Запущене життя і запущений побут. І обидва вважають винуватими у цьому державу, збіг обставин, низькі зарплати, несправедливість долі, колишню дружину, сестру..., тільки не себе.
Зовсім з іншої причини я сама відвідала приблизно десять занять для дружин та дорослих дітей алкоголіків. Заняття нагадує сеанс колективної психотерапії. Люди діляться досвідом, як вони долали свої проблеми, але не дають ніяких порад чи настанов. Можна брати до уваги лиш те, що хочеться...
Також я брала участь у двох форумах АА (там вхід вільний та приїжджають гості з Росії, Білорусі, Польщі, Литви). Атмосферу форуму словами не передати - знайомства, взаємна підтримка, чай-кава, екскурсії містом і, нарешті, якісна і без краплини алкоголю дискотека!
Відповісти
Гггг, а я сам бросил, без всяких АА.)))
Відповісти
http://alkogolik.by/social/event/16
Відповісти
Останні новини
Як у Луцьку «витягують» алкоголіків
02 серпень, 2013, 14:40