На Волині комунальники не поспішають готуватися до зими

На Волині комунальники не поспішають готуватися до зими
Не у всіх містах та районах Волині підготовка до зими йде згідно графіків.

Обговорення цієї теми відбулось 2 серпня під час наради під головування першого заступника голови Волинської облдержадміністрації Олександра Башкаленка, - пише Волинський інформаційний портал.

Як зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Юрій Куц, рівень готовності житлово-комунальної галузі до опалювального сезону станом на 1 серпня повинен був би дорівнювати не менше 60%. У Волинській області, за його словами, ситуація ж така: від запланованого відремонтовано 76,8% покрівель, промито 79% опалювальних систем, 69,2% – систем холодного водопостачання.

А от відставання від графіків спостерігається щодо систем гарячого водопостачання – 59%. Комплексно підготовлено до зими 1 863 будинки (рівень виконання – 61,4%).

«Підготовка житлового фонду відбувається планомірно. Разом із тим варто звернути увагу, що Ковельська і Нововолинська міськради не запланували перевірку та підготовку до зими будинків, які перебувають на балансі ОСББ або ЖБК», - зауважив чиновник.

«Незадовільними темпами по окремих видах робіт проходить підготовка до роботи у осінньо-зимовий період у деяких районах і містах», - продовжив він свою доповідь.

За його словами, у Ківерцівському районі, для прикладу, не приступили до ремонту та заміни водопровідних і каналізаційних мереж.

«Ви, мабуть, і не знаєте, що у вас запланована заміна мереж», - зробив здогадку Олександр Башкаленко, коли представник району не зміг надати чітких пояснень щодо озвученої інформації.

Також Юрій Куц озвучив інформацію щодо Старовижівського району: «…капітальним ремонтом передбачено відремонтувати 1,8 тисячі квадратних метрів вулично-дорожньої мережі. Фактично до робіт не приступали».

«На нараді минулого тижня наводили зовсім інші показники. Звідки береться показник «ще не приступали»?.. У вас виконання по обласному бюджету майже 100%, по місцевому – 40% і так далі. Ваші підлеглі подають дані. Чому ваші дані по роботі й ваших підлеглих не співпадають?» - обурено звернувся Олександр Башкаленко до заступника голови Старовижівської РДА.

Тож, завершуючи нараду, перший заступник голови ОДА зазначив, що надалі буде вимагати, щоб звіти про виконання робіт у районах подавалися за підписами голови та профільного заступника.

Окрім того, Олександр Башкаленко озвучив прохання привести у повну готовність до опалювального сезону школи, дитсадочки, амбулаторії та лікарні до 15 серпня. Тим більше, що 16-го в область завітає міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині комунальники не поспішають готуватися до зими
02 серпень, 2013, 15:35