Найбільш затребувані види обсадних труб*

Найбільш затребувані види обсадних труб*
Якщо розглядати буріння свердловин, як процес, то можна помітити, що технічно така робота досить складна, а тому при її проведенні не можна обійтися без застосування спецтехніки та спеціальних будматеріалів. Зокрема, для цієї мети використовується обсадна труба, яка виступає в якості своєрідного кожуха для насосного обладнання.

Основні види обсадних труб для свердловини


Сучасні виробники використовують для цієї мети найрізноманітніші матеріали, а тому купити обсадні труби на ринку можна які завгодно, починаючи з азбестоцементу та закінчуючи металом. Залежно від призначення всі бурові колони діляться на три типи:

  • кондукторні, коли використовують кріплення свердловини з метою прикриття гірських порід як протистояння обвалення;

  • проміжні застосовуються для кріплення нижніх інтервалів;

  • експлуатаційні працюють в продуктивних шарах, для чого в них проробляються спеціальні отвори для надходження видобувних ресурсів.


  • Обсадна труба, виготовлена ​​з різних матеріалів, має свої плюси і мінуси, а тому підбирати подібні вироби необхідно в залежності від характеристик свердловини і властивостей ґрунту на території буріння.

    Металеві

    Такими іменуються вироби, конструкція яких вважається звичайною, вони виконуються з нержавійки, емальованої або оцинкованої сталі. Труба обсадна даного типу виділяється підвищеною міцністю, вона надійна і довговічна. Її використовують для облаштування свердловин на тих ділянках, де ґрунт досить рухливий.

    Пластикові

    Пластикова обсадна труба даного типу застосовується при бурінні свердловин не так давно, проте вже встигла стати досить популярною. Причинами цього є екологічна безпека, підвищена герметичність, невисока вартість і стійкість до корозії. Найбільш затребуваними серед перших є труби для буріння свердловин ПВХ - міцні пластикові вироби, які можна застосовувати для армування стінок свердловини значної глибини.

    Азбестоцементні

    Такі вироби виділяються товстими стінками, але підвищеної крихкістю, а тому для буріння свердловини в місцях з рухомими грунтами їх застосування протипоказано. Набагато більше обсадна труба для свердловини подібного типу підходять для облаштування свердловин значного діаметра. Перевагами азбестоцементних обсадних труб за ціною найпривабливішою серед аналогів є довгостроковість експлуатації, що становить кілька десятків років, стійкість до корозії, невисока ціна.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.