Головні новини 23 лютого у Луцьку, на Волині та в Україні. ВІДЕО

Головні новини 23 лютого у Луцьку, на Волині та в Україні. ВІДЕО
До вашої уваги – підсумковий випуск новин 12 каналу за 23 лютого.

Ожеледиця збирає свої жертви. Щойно нічний мінус почав змінюватися денним плюсом, травматологи працюють, не покладаючи рук – накладають гіпс. Лише до полудня у міський травмпункт звернулося три десятки травмованих. Загалом же за кілька останніх днів тут надали допомогу понад 120 пацієнтам.

Через суцільну ковзанку небезпечно і на проїжджій частині. Доки сонце не розтопило лід, в обласному центрі трапилося близько двох десятків ДТП, в тому числі і за участю громадського транспорту.

До 8 гривень підвищити вартість проїзду у Луцьку вимагають одразу п’ятеро перевізників, які обслуговують більшість міських маршрутів. У муніципалітеті їхні розрахунки вважають необ’єктивними, бо ті ґрунтуються лише на даних з валідаторів і не враховують готівкову оплату. Якщо у маршрутках готівка ходитиме й надалі, міська рада погрожує розірвати договори з такими перевізниками вже з 1 березня.

Сім років позбавлення волі – такий вирок виніс суд активісту з Одеси Сергію Стерненку. Його звинуватили у викрадені екс-депутата Щербича та розбої і взяли під варту просто у залі суду. Нагадаємо цю історію. У 2015-му викрали і піддали катуванням новообраного депутата Комінтернівської райради від партії “Довіряй ділам”. Потерпілий заявив, що це справа рук лідера одеського осередку організації “Правий Сектор” Сергія Стерненка. Сам активіст вважає звинувачення сфабрикованими і наголошує, що ґрунтуються вони лише на здогадах Щербича. У багатьох українських містах і навіть Варшаві організували акції протесту проти ув’язнення Стерненка. Відбулася така і під стінами Волинської прокуратури.

Оригінальні рукописи творів Лесі Українки, прем’єру драми-містерії за її творами у виконанні Волинського академічного драмтеатру, тематичні виставки, літературні читання, наукові студії, перформанси – все це зможуть побачити волиняни впродовж тижня. Усі заходи приурочені до ювілейної дати. 25 лютого Лесі Українці – 150.

Черевички для чотирилапих. І це – не жарт, а рекомендація ветеринарів. З’ясувалося, що домашні улюбленці також страждають від ожеледиці. Точніше – від наслідків боротьби із нею. Сіль, якою щедро посипають вулиці, може нашкодити вашій тварині.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луцьк, новин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.